1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TÜRSAB Başkanı: Tatil Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

TÜRSAB Başkanı: Tatil Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, tatil rezervasyonları sırasında dikkat edilmesi gereken önemli noktalara değindi. Bağlıkaya, salgın süreci ve sonrasında villa kiralamaları ile bungalov turizminde yaşanan dolandırıcılık vakalarına dikkat çekti. 2023 yılında 12 bin 691 ihbar üzerine işlem gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Bağlıkaya, bu tür dolandırıcılık vakalarının önlenmesi için özel bir dijital denetim ekibi kurduklarını ifade etti.

Son yıllarda internet üzerinden tatil satın alan vatandaşların sayısının artmasıyla beraber sahte web siteleri ve sosyal medya hesapları aracılığıyla yapılan dolandırıcılıkların da arttığını vurgulayan Bağlıkaya, bu nedenle tatil paketi alırken web sitesinin TÜRSAB üyesi acente olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Bağlıkaya, seyahat acentelerinin sayfalarında bulunan Dijital Doğrulama Sistemi ile bu kontrolün yapılabileceğini belirtti.

Özellikle internet rezervasyonları sırasında dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Bağlıkaya, dolandırıcıların tur şirketlerinin sayfalarını kopyalayarak benzer domain adlarıyla sahte siteler oluşturabildiğine dikkat çekti. Sabit telefon numaraları yerine genellikle WhatsApp hatları üzerinden iletişim kuran dolandırıcıların, ödemelerin seyahat acentelerinin kurumsal IBAN numaralarına yapılması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca sosyal medya hesaplarında sürekli değişiklik yapılması ve ürünlerin piyasa değerinin altında satılması durumlarının da dolandırıcılık işaretleri olabileceğini söyledi.

Bağlıkaya, vatandaşların tatil satın alırken özellikle rezervasyon yapılan web sitesinin doğruluğunu ve güvenilirliğini kontrol etmesi gerektiğini vurgulayarak, bu sayede mağduriyet yaşanmasının önlenebileceğini belirtti. Son olarak, tüketicilerin fiyatlar konusunda da dikkatli olmaları gerektiğini ve şüpheli durumlarda yetkililere başvurmalarının önemli olduğunu ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TÜRSAB Başkanı: Tatil Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin