TUSAŞ saldırısının ardından sosyal medya paylaşımlarına ilişkin yürütülen soruşturmaya ilişkin bilgi veren Tunç, dokuz farklı ilde tespit edilen 30 kişi olduğunu belirtti. Ayrıca, rehine şeklinde görüntüleri paylaşanlarla ilgili soruşturma açıldığını ve pek çok hesaba erişim engellendiğini ifade etti.
Tunç ayrıca, 10. Yargı Paketi’nin içeriği hakkında da açıklamalarda bulundu. Toplumda rahatsızlık oluşturan suçlar arasında özellikle trafik güvenliğini ihlal edenlerin bulunduğunu belirten Tunç, ruhsatsız silahlarla ilgili ceza mevzuatında birtakım alt sınırların ve suçların üst sınırlarının tekrar değerlendirilebileceğini söyledi. Paketin daha kapsamlı ve caydırıcı olacağını vurgulayan Tunç, örneğin trafikte telefonla konuşmanın daha sert cezalar içerebileceğini ifade etti.
Ayrıca, Tunç, ceza alan bir kişinin yıl koşullu salıverme veya denetimli serbestlik nedeniyle cezaevine girmeyebileceğine dikkat çekerek, ceza sürelerinin belirlenmesi konusunda düzenlemeler yapılması gerektiğini savundu. Tutuklama kararlarının caydırıcılık açısından verilmesi gerektiğini belirten Tunç, suç kaydının savcılar tarafından detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğini ve bu kapsamda Genel Bilgi Taraması’nın (GBT) da göz önünde bulundurulmasının önemli olduğunu ifade etti.