1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TUSAŞ Terör Saldırısına Brezilya, Ekvador ve Peru’dan Tepki: Türkiye’ye Başsağlığı Dilediler

TUSAŞ Terör Saldırısına Brezilya, Ekvador ve Peru’dan Tepki: Türkiye’ye Başsağlığı Dilediler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısı, Brezilya, Ekvador ve Peru tarafından kınandı. Brezilya Dışişleri Bakanlığı, terör saldırısını kınayarak başsağlığı dileklerini iletti. Ekvador Dışişleri Bakanlığı ise terör saldırısını şiddetle kınadı ve kurbanların ailelerine destek mesajı yayınladı. Peru hükümeti de saldırıyı en güçlü şekilde kınayarak Türkiye’ye başsağlığı dileklerini iletti.

TUSAŞ’ın Kahramankazan’daki tesisi, vardiya değişimi sırasında terör saldırısına uğradı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili 9 cumhuriyet savcısını görevlendirdi. İçişleri Bakanı “Ali Yerlikaya” ve Milli Savunma Bakanı “Yaşar Güler” yaptıkları açıklamalarda saldırganların öldürüldüğünü ve saldırıda 5 kişinin şehit olduğunu belirtti.

Saldırıda 5 polisin yaralandığı bilgisi de paylaşıldı. Saldırganların taksiyle önce şoförü öldürdüğü ve daha sonra TUSAŞ’a silahlı bir saldırı düzenlediği ortaya çıktı. Saldırıyla ilgili detaylar henüz belirlenmeye devam ediyor.

Olayın ardından siyasilerden ve demokratik toplum örgütlerinden gelen tepkiler de artarken, NATO’dan da bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı “Erdoğan”, terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Selahattin Demirtaş, Özgür Özel ve Devlet Bahçeli gibi siyasi isimler de saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundular.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TUSAŞ Terör Saldırısına Brezilya, Ekvador ve Peru’dan Tepki: Türkiye’ye Başsağlığı Dilediler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin