1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TUSAŞ’a Yapılan Saldırı Detayları!

TUSAŞ’a Yapılan Saldırı Detayları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre, terör örgütü PKK üyesi olan erkek terörist Rojger kod adlı Ali Örek’in kimliği tespit edilmiştir. Kadın terörist ise PKK’ya mensup Mine Sevjin Alçiçek olarak belirlenmiştir. Alçiçek’in 2014 yılında HDP Hakkari Merkez İlçe Eş Başkanı olduğu ortaya çıkmıştır. Teröristlerin Suriye’den geldikleri de söylenmektedir.

TUSAŞ’a yönelik terör eylemiyle ilgili soruşturma devam ederken, saldırının gerçekleştiği G1 kapısına yakın tesislerde insan kaynakları ve akademi departmanlarının bulunduğu binanın kroki ve yerleşim planı, bir mimarın internet sitesinde yayınlanmıştır. Ayrıca, TUSAŞ’ın yapımında yer alan başka bir mimarlık şirketinin sitesinde de söz konusu tesislerin görselleri paylaşılmıştır. Bu durum, milli güvenlik açısından ciddi soru işaretlerine sebep olmuştur.

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, saldırıların kendilerini yıldırma politikasına boyun eğdirmeyeceğini belirtmiştir. Tüm çalışanların mesaiye başladığını ve testlerin devam ettiğini vurgulamıştır.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, PKK/KCK ve diğer terörist unsurlara karşı Irak’ın kuzeyinde düzenlenen hava harekatında 34 terör hedefi imha edilmiştir. Harekatta yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca, masum sivillerin zarar görmemesi için gerekli önlemlerin alındığı belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TUSAŞ’a Yapılan Saldırı Detayları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin