1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tütün Ürünleri İçin Vergi Düzenlemesi: Maliyet Zamları Daha Düşük Olacak!

Tütün Ürünleri İçin Vergi Düzenlemesi: Maliyet Zamları Daha Düşük Olacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tütün ve Tütün Mamulleri Yerine Geçen Maddelere Yönelik Vergi Düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kararla, Özel Tüketim Vergisi Kanunu’nda yer alan bazı mallara uygulanan vergi oranları ve tutarları yeniden belirlendi. Bakanlıktan edinilen bilgilere göre, sigara üzerinden alınan nispi vergi indirildi ve maktu vergi artırıldı. Sigara üzerindeki nispi vergi oranı yüzde 57’den yüzde 53,5’e indirilirken, paket başına alınan maktu vergi tutarı da 5,7424 liradan 7,8 liraya çıkarıldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Ana Bilim Dalı Prof. Dr. Murat Batı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla vergi oranlarındaki değişikliğin anlamını açıkladı. Batı, Resmi Gazete’de yer alan kararı paylaşarak tütün ürünleri üzerindeki vergi düzenlemesini açıkladı. Bu değişiklikle oransal vergi oranı düşürülüp maktu vergi arttırıldı. Mali çarpanın düşmesi sayesinde tütündeki maliyet artışlarının ürünlerin fiyatlarına daha az yansıyacağını belirtti.

Düzenlemeyle sigara firmalarının maliyet artışlarını fiyatlara daha az yansıtabilecekleri ve dolayısıyla enflasyonla mücadelede katkı sağlanacağı vurgulandı. Vergi düzenlemesi bütçede herhangi bir gelir kaybına neden olmazken, sigara fiyatlarındaki maliyet artışlarının daha düşük olmasının amaçlandığı belirtildi. Sigara fiyatlarındaki değişikliklerin kontrol altına alınması ve enflasyonla mücadelede etkili bir adım atılması hedeflenmektedir.

Sonuç olarak, Tütün ve Tütün Mamulleri Yerine Geçen Maddelere Yönelik Vergi Düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı ve sigara üzerinden alınan vergilerde değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle sigara fiyatlarındaki maliyet artışlarının daha az olması ve enflasyonla mücadelede daha etkili bir adım atılması hedeflenmektedir. Prof. Dr. Murat Batı’nın açıklamalarına göre, vergi düzenlemesi sigara firmalarının maliyet artışlarına daha uygun bir şekilde fiyatlarını belirlemelerine olanak tanıyacak ve ekonomiye olumlu katkı sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tütün Ürünleri İçin Vergi Düzenlemesi: Maliyet Zamları Daha Düşük Olacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin