1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TÜVTÜRK’ÜN FİYATLARI VATANDAŞI ISYAN ETTİRİYOR: TÜVTÜRK’TE FİYATLAR MAKUL DEĞİL!

TÜVTÜRK’ÜN FİYATLARI VATANDAŞI ISYAN ETTİRİYOR: TÜVTÜRK’TE FİYATLAR MAKUL DEĞİL!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜVTÜRK isimli şirket, yaklaşık 17 yıldır araç muayenelerini tek başına gerçekleştiriyor. Ancak muayene ücretlerindeki artışlar vatandaşı isyan ettiriyor.

CHP eski İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Her yıl milyarlarca liranın bu istasyonlara ödendiği bilinmektedir. Bu gelirlerin yarısının şirkete kalan yarısının ise bakanlığa yatırıldığı söyleniyor. 10-15 dakika süren rutin muayene sonrasında fahiş fiyatlar ödeyen vatandaşlar, durumlarından memnun değiller” dedi.

Tekin, araç muayene hizmetlerinin vatandaşları isyana sürüklediğini belirterek, “İktidar, bu muayene istasyonları aracılığıyla birilerine gelir sağlarken vatandaşın cebinden de para alıyor” şeklinde konuştu.

Araç muayene ücretlerindeki artış 2017’den bu yana yüzde 818,6 oranında gerçekleşti. Araç sahipleri, TÜVTÜRK’e yaptırmak zorunda oldukları muayene için bin 821 lira ödüyorlar. Ancak vatandaşlar, aldıkları hizmetin ücretine değmediğini düşünüyorlar.

Muayene ücretlerinin düşürülmesi gerektiğini savunan Tekin, “Vatandaşımız bazı kurum ve kuruluşlara ezdirilmemeli. Bu durumu asgari ücret zammı, döviz kurları veya enflasyonla açıklayamayız. Vatandaş göz göre göre soyuluyor” diye konuştu.

Araç muayene ücretlerindeki değişikliklere göre, traktör, motosiklet ve motorlu bisikletler için muayene ücretleri 586,50 TL’den 927,60 TL’ye çıkarılırken; otomobil, minibüs ve kamyonet gibi araçlar için ücretler 1.149,60 TL’den 1.821,60 TL’ye yükseldi. Egzoz muayene ücreti ise 256,00 TL olarak belirlendi. Otobüs, kamyon, çekici ve tankerler için ise ücret 2.462,40 TL olarak belirlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TÜVTÜRK’ÜN FİYATLARI VATANDAŞI ISYAN ETTİRİYOR: TÜVTÜRK’TE FİYATLAR MAKUL DEĞİL!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin