1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Tuzak Kurbanı Vatandaşlardan Tüyolar: “Yetkili Servis Sandıkları Dolandırıyor!”

Tuzak Kurbanı Vatandaşlardan Tüyolar: “Yetkili Servis Sandıkları Dolandırıyor!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlarda, pek çok kişi özellikle internet arama motorlarında ve sosyal medya platformlarında yapılan reklamlara aldanarak, yetkili servisler olarak tanıttıkları şahıslar tarafından dolandırılmaya başladı. Bu tuzağa düşen vatandaşlar, Tüketici Hakem Heyetleri ve ilgili birimlere binlerce şikayette bulunuyor. Mağdur olan vatandaşlar, genellikle arama motorlarında en üst sıralarda çıkan şirketlerin numaralarıyla karşılaşıyor. Bu numaralar genellikle 444 veya 0850 ile başladığı için, tüketicileri yanıltarak kurumsal bir imaj oluşturuyor. Şikayetlerde, bu şirketlerin arandığında yetkili servis gibi davrandığı ve yüksek meblağlar ödeyerek iletişim numaralarının üst sıralara çıkarıldığı belirtiliyor.

Dolandırıcılar, evlere gönderdikleri ekipler aracılığıyla beyaz eşyalar için çeşitli arızalar uydurarak tüketicilerden 10-15 bin TL gibi yüksek meblağlar talep ediyor. Ödeme yapıldıktan sonra ise mali değeri olmayan elektronik fişlerle belge düzenleyip cihazı alarak ortadan kayboluyorlar. Sonrasında, cihazı geri getirdiklerinde ise parçalarının eksik ve bozuk olduğu ortaya çıkıyor. Tüketici, dolandırıcılar tarafından dolandırıldığı için herhangi bir muhatap bulamıyor ve mağduriyet yaşamış oluyor. Bu yöntem, dolandırıcılar tarafından profesyonelce uygulanıyor.

Dolandırıcılar, kendilerini Yetkili Servis olarak tanıtarak tüketicileri kandırıyor. Ekiplerin tişörtleri bile özel olarak hazırlanmış ve üniformalarında “Merkez Servis” ya da “Fabrika Servis” gibi ibareler bulunuyor. Dolandırıcılar genellikle kiraladıkları araçlarla farklı semtlere giderek hizmet verdikleri semt ile aynı numaralara sahip oldukları için tüketicileri yanıltıyorlar. Özellikle lüks semtlerde daha yüksek miktarlarda ödemeler talep ediliyor. Mağdurlar, çok profesyonel bir şekilde düzenlenmiş olan bu dolandırıcılık yönteminin yetkililer tarafından durdurulması gerektiğini belirtiyorlar.

Tüketici, Limited Şirket adı altında faaliyet gösteren ve yetkili servis gibi davranan bu şirketlerin takibe alınması ve kapatılması gerektiğini ifade ediyor. Aksi takdirde, daha fazla kişinin mağdur olabileceği endişesi dile getiriliyor. Dolandırıcıların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması ve tüketicilerin bu tür dolandırıcılıklara karşı bilinçlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor. Mağdurların haklarının korunması ve benzer dolandırıcılık vakalarının önüne geçilmesi için etkili önlemler alınması gerektiği belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tuzak Kurbanı Vatandaşlardan Tüyolar: “Yetkili Servis Sandıkları Dolandırıyor!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin