1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Üçağız İskelesi İhalesi İptal Edildi: Demre Halkı Kazandı!

Üçağız İskelesi İhalesi İptal Edildi: Demre Halkı Kazandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’nın Demre ilçesinde yer alan Kekova bölgesinde bulunan Üçağız köyü iskelesi 10 yıllığına kiralanması için Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihale sonucunda Anadolu Yatçılık şirketi 27 milyon TL bedelle bu hakları kazanmıştı. Ancak köylüler ve çevrecilerin tepkisi üzerine Demre Belediyesi de konuyu mahkemeye taşımıştı. Bu yoğun tepkilerin ardından bakanlık iptal kararı aldı.

Demre Belediye Başkanı Fahri Duran, iptal kararının ardından yaptığı açıklamada, Üçağız İskelesi’nin artık köylülerin kullanımına geri verildiğini ve söz konusu rant düzeninin sonlandırıldığını belirtti. Başkan Duran, mücadelelerinin halkın sesi olma sözüyle başladığını ve bu doğrultuda devam edeceklerini vurguladı. Üçağız’ın artık köy halkının şahsi meselesi olduğunu belirten Duran, zaferin tüm köylülerin ve Demre halkının olduğunu ifade etti.

Başkan Fahri Duran, süreçte desteklerini esirgemeyen milletvekilleri, bakanlar, kooperatif başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve tüm halka teşekkürlerini iletti. Hataların düzeltilmesi için olan yatırımcı kuruluşa ve Üçağız köylülerine minnettar olduklarını belirten Duran, dayanışmanın mutlu bir Demre için önemli olduğunu vurguladı. Üçağız’ın artık köylülerin olduğunu ve gelecek dönemlerde de halkın sesi olmayı sürdüreceklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Üçağız İskelesi İhalesi İptal Edildi: Demre Halkı Kazandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin