1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. UEFA MERİH DEMİRAL’A CEZA KESTİ, BAŞKAN ÖZCAN AÇIKLADI: “HEYKELİNİ DİKECEĞİM”

UEFA MERİH DEMİRAL’A CEZA KESTİ, BAŞKAN ÖZCAN AÇIKLADI: “HEYKELİNİ DİKECEĞİM”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UEFA, EURO 2024 Son 16 Turu’nda Türkiye’nin Avusturya ile karşı karşıya geldiği maçta, Merih Demiral’ın attığı gollerle ay-yıldızlılara galibiyeti getirdiği belirtildi. Ancak UEFA, Merih Demiral hakkında genel davranış ilkelerine uymamak, temel terbiye kurallarını ihlal etmek, spor etkinliklerini sportif olmayan gösteriler için kullanmak ve futbol sporunu itibarsızlaştırmak gerekçeleriyle soruşturma başlattı ve 2 maçtan men cezası verdi.

Bu karara tepki gösteren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, verilen cezayı şiddetle ve nefretle kınadığını belirtti. Ayrıca, cezayı engelleyemeyen Futbol Federasyonu’nu lanetledi.

Başkan Özcan ayrıca, Merih Demiral’ın bozkurt işareti yapan bir heykelini dikmeyi planladığını açıkladı. Bu konuda, “Size söz, Merih Demiral’ın bozkurt işareti yapan heykelini Bolu’ya dikeceğim. Hadi bakalım Avrupa bana da ceza yazsın bakalım” ifadelerini kullandı.

UEFA’nın bu kararına olan tepkilerin artmasıyla birlikte, kamuoyunda da geniş yankı buldu. Kararın haksız ve abartılı olduğunu düşünen birçok kişi sosyal medyada konuyla ilgili paylaşımlar yaparak desteklerini dile getirdi.

Merih Demiral’ın oyunda birçok kişiye ilham verdiğini ve milli takım için önemli bir isim olduğunu belirten taraftarlar, verilen cezanın maçlarda Türkiye’yi olumsuz etkileyeceği endişesini dile getirdi.

Ülkemizde futbolun ve sporun toplumun önemli bir parçası olduğu göz önüne alındığında, UEFA’nın verdiği bu tür cezaların sporun amacının dışına çıktığı ve sportif ruhu zedelediği düşünülmektedir.

Bununla birlikte, Merih Demiral’ın ülkesi için gurur verici bir şekilde mücadele ettiği ve taraftarlar tarafından da büyük sevgi gördüğü göz önünde bulundurulduğunda, verilen cezanın adaletsiz olduğu genel kanıdır.

UEFA’nın aldığı bu kararın spor camiasında ve taraftarlar arasında tartışmalara yol açması beklenirken, Türkiye Futbol Federasyonu’nun da konuyla ilgili nasıl bir adım atacağı merak konusu olmaya devam etmektedir. Sonuç olarak, Merih Demiral’ın spor kariyeri için bu tarz cezaların ilerlemesine engel olacak mı, takip eden günlerde göreceğiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
UEFA MERİH DEMİRAL’A CEZA KESTİ, BAŞKAN ÖZCAN AÇIKLADI: “HEYKELİNİ DİKECEĞİM”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin