1. Haberler
  2. Spor
  3. UEFA’dan Adana Demirspor’a Şok Karar! Avrupa Kupalarından 1 Yıl Men!

UEFA’dan Adana Demirspor’a Şok Karar! Avrupa Kupalarından 1 Yıl Men!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UEFA tarafından yapılan açıklamaya göre, 2023-2024 sezonunda vadesi geçmiş ödemeleri bulunan takımların durumu incelendi. Avrupa Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) tarafından yapılan inceleme sonucunda, Adana Demirspor ve Galatasaray da dahil olmak üzere 13 kulüp, vadesi geçmiş ödemeler nedeniyle disiplin cezası aldı. Bu cezalar arasında Adana Demirspor’a Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası verilirken, Galatasaray ise 30 bin euro para cezası ile cezalandırıldı.

Cezanın detayları incelendiğinde, söz konusu 13 kulüpten sadece 11’ine para cezası verildiği görülüyor. Disiplin tedbirleri arasında Adana Demirspor’un 3 sezon boyunca Avrupa kupalarına gidemeyeceği belirtilirken, Galatasaray’ın da para cezasına çarptırıldığı aktarıldı. Ayrıca, Shakhtyor kulübüne de Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası ve 1 milyon 10 bin euro para cezası verildi.

Diğer yandan, Porto, CSKA Sofya ve Vitoria kulüplerine Avrupa kupalarından ertelemeli 1’er yıl men cezası uygulanacağı açıklandı. Bu 3 kulüpten Porto’nun, yaptığı ihlali 2, CSKA Sofya’nın 3, Vitoria’nın ise 1 sezon içinde düzeltmesi halinde men cezasından kurtulabileceği ifade edildi. Ayrıca, cezalar çerçevesinde Porto’ya 1.5 milyon, CSKA Sofya’ya 450 bin, Vitoria’ya 200 bin, Dinamo Tiflis’e 80 bin, Braga ve Partizan’a 40 bin, Galatasaray ve Real Betis’e 30 bin, Ordabasy Shymkent’e 20 bin, Riga ve Auda’ya ise 10 bin euro para cezası kesildi.

UEFA’nın açıklamaları doğrultusunda, Adana Demirspor ve Shakhtyor’un aldıkları cezalara itiraz ederek temyize başvurdukları da belirtildi. Bu durum, kulüplerin aldıkları cezalara karşı nasıl bir yol izleyecekleri konusunda belirsizliğe neden olabilir. Sonuç olarak, Avrupa’nın önde gelen kulüplerinden bazılarının vadesi geçmiş ödemeler nedeniyle aldığı disiplin cezaları, futbol camiasında geniş yankı bulacak gibi görünmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
UEFA’dan Adana Demirspor’a Şok Karar! Avrupa Kupalarından 1 Yıl Men!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin