1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ulaştırma Bakanı: Bosna Hersek’i asla bırakmayacağız!

Ulaştırma Bakanı: Bosna Hersek’i asla bırakmayacağız!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bosna Hersek’teki sel felaketinden büyük ölçüde etkilenen bölgeyi ziyaretinde, “Bosna Hersek’i hiç bırakmadık, Allah’ın izniyle de bundan sonra hiç bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, ülkede sel felaketinden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Buturovic Polje’yi ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı ve bölgedeki çalışmaları yakından inceledi.

Uraloğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bölgede yıkıcı bir sel felaketi yaşandığını ve metrekareye 350 kilogram yağmur düştüğü bilgisini aldığını ifade etti.

Heyelan nedeniyle olayın boyutunun büyüdüğünü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılay ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile koordineli olarak bölgeye hemen müdahale ettiklerini belirten Uraloğlu, şunları söyledi:

“Bölgede 15 ev yıkıldı, bu evlerin geçici barınma ihtiyacı var. Ailelerle görüşerek, buradan ayrılmak istemediklerini belirttiler. Bugün 20 konteyner Kapıkule’den geçerek yola çıktı ve yarın burada olacak. Diğer 40 konteyner ise Türkiye’den hareket etti, onların da buraya gelmesi planlanıyor. İçinde ihtiyaç duyulan her şeyin bulunduğu 21 metrekarelik konteynerler, bölgeye gönderilecek. Türkiye olarak ne yapabileceğimizi düşüneceğiz. Bir kardeşimiz, ‘Bizi sakın bırakmayın’ dedi, biz Bosna Hersek’i hiç bırakmadık, Allah’ın izniyle de bundan sonra hiç bırakmayacağız.”

Uraloğlu, Boşnakların Türkiye’deki 6 Şubat 2023 depreminde yardım çağrısına yanıt verdiklerini hatırlatarak, Bosna Herseklilere sel felaketi nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.

Selin başladığı an itibariyle Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğinin durumu bildirdiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da konuyla ilgili açıklama yaptığını belirten Uraloğlu, “Benzer felaketlerin yaşanmaması için alınabilecek tedbirleri tartışacağız. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletinin katkılarıyla bu durumu telafi edeceğiz.” dedi.

Konjic Belediye Başkanı Osman Catic de Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini ileterek, gelen yardımlarla sonuç almaya başladıklarını belirtti.

Yolların kapanmasıyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Catic, kayıp 2 kişinin cesetlerinin bulunduğunu ve 3 kişinin ise hala arandığını açıkladı.

Bakan Uraloğlu’na, sel bölgesinde yardım faaliyetleri yürüten Türk kurumlarının temsilcileri de eşlik etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ulaştırma Bakanı: Bosna Hersek’i asla bırakmayacağız!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin