1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Ulaştırma Bakanı Sarıyer’de Muhtarlarla Buluştu: “İstanbul’da Deprem Riskine Karşı Köprülerde Alınan Önlemler!”

Ulaştırma Bakanı Sarıyer’de Muhtarlarla Buluştu: “İstanbul’da Deprem Riskine Karşı Köprülerde Alınan Önlemler!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sarıyer’de Mahalle Muhtarları ve STK Temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Uraloğlu, Kilyos Tüneli şantiyesini ziyaret ederek şantiye yetkililerinden bilgi aldı ve tünellerin önünde bir açıklama yaptı. İstanbul’da deprem riskine karşı önlemler aldıklarını belirten Bakan Uraloğlu, eski köprüleri güçlendirdiklerini ve yeni yapılanları da deprem riskine karşı güvenli hale getirdiklerini vurguladı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün tabliyesini değiştirdiklerini ve viyadüklerdeki deprem takozlarını güçlendirdiklerini söyledi. Uraloğlu, İstanbul için uzun vadeli planlar yaptıklarını ve acil yardım ekiplerinin nasıl hareket edeceği konusunda projeler geliştirdiklerini belirtti.

Bakan Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli’nin önemine vurgu yaparak, proje hakkında detaylı bilgi verdi. Projenin Karadeniz’den İstanbul’un kuzeyine kadar uzanan bir güzergahı kapsadığını ve Avrupa yakasını boydan boya geçecek önemli bir ulaşım hattı olacağını belirtti. 8 bin 200 metrelik güzergahın büyük bir kısmının tünelle geçeceğini ve tünelin Sarıyer’den Kilyos’a ulaşımı 30 dakikadan 5 dakikaya düşüreceğini dile getirdi. Projenin tamamlandığında Sarıyer’den Kuzey Marmara Otoyolu’na bağlanarak İstanbullulara önemli bir ulaşım kolaylığı sağlayacağını ifade etti.

Uraloğlu, proje çalışmalarının yüzde 30’unu tamamladıklarını ve hedeflerinin 2026 yılında tüneli bitirerek hizmete açmak olduğunu belirtti. Tünelin inşaat çalışmalarının 7/24 devam ettiğini ve 3 bin 850 metrelik iki tüpte kazı çalışmalarının devam ettiğini aktardı. Bakan Uraloğlu, şantiyeden ayrılarak Sarıyer’de çarşı esnafını ziyaret etti, AK Parti ve CHP seçim çadırlarını ziyaret ederek partililerle ve vatandaşlarla sohbet etti. Esnafın taleplerini dinleyen Uraloğlu, çocuklara harçlık vererek ziyaretini tamamladı.

Sonuç olarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Sarıyer ziyareti sırasında yapımı devam eden Kilyos Tüneli’nde incelemelerde bulunduğu ve İstanbul’da deprem riskine karşı alınan tedbirleri anlattığı görüldü. Sarıyer-Kilyos Tüneli projesinin önemi ve ilerleme durumu hakkında bilgi veren Bakan Uraloğlu, hedeflerinin 2026 yılında tüneli tamamlayarak hizmete açmak olduğunu belirtti. Esnaf ziyareti ve halkla buluşma etkinlikleriyle de dikkat çeken Uraloğlu, projelerin vatandaşlara sağlayacağı faydaları ve uzun vadeli planları vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ulaştırma Bakanı Sarıyer’de Muhtarlarla Buluştu: “İstanbul’da Deprem Riskine Karşı Köprülerde Alınan Önlemler!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin