1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ulaştırma Bakanı Türkiye’yi Sarsacak Müjde!

Ulaştırma Bakanı Türkiye’yi Sarsacak Müjde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenen resepsiyona katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan bakan, sosyal medya platformu Y’nin Türkiye’de temsilcilik açmaması halinde yeni yaptırımlara maruz kalabileceğini belirtti.

Kalkınma Yolu Projesi hakkında bilgi veren bakan, proje kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’ı da içine alacak şekilde dörtlü mutabakat imzalandığını açıkladı. Bu kapsamda iki aylık bir zaman diliminde dörtlü bakanlar zirvesi yapacaklarını duyurdu. Uraloğlu, projenin Türkiye’nin güneyi ile Irak’ın kuzeyindeki bölümünde tamamlanmamış bir kesim olduğunu ve bu alanın tamamlanması halinde finansman modeline kadar konuştuklarını ifade etti.

Kalkınma Yolu ile ilgili ofislerin yakın zamanda açılacağını söyleyen bakan, TCDD bünyesinde bir firma kurulabileceğini de dile getirdi.

Sosyal medya platformu “Y” hakkında açıklamalarda bulunan Uraloğlu, platformun Türkiye’ye temsilci atamadığını ve bu durumun kanuni düzenleme gerektirebileceğini ifade etti. Halen devam eden görüşmelerin sonuçlanmasının ardından bant daraltma gibi ek yaptırımların gündeme gelebileceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ulaştırma Bakanı Türkiye’yi Sarsacak Müjde!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin