1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ulaştırma Bakanından Instagram’a Getirilen Erişim Engeli Açıklaması: İşte Detaylar!

Ulaştırma Bakanından Instagram’a Getirilen Erişim Engeli Açıklaması: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Instagram’a getirilen erişim engeli hakkında bilgi vermek amacıyla X hesabından canlı yayın yaptı. Bakan Uraloğlu, Instagram’ın erişim engeliyle ilgili gelişmeleri paylaşarak, platformun katalog suçları ve diğer hassasiyetler nedeniyle kapatıldığını açıkladı. Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Meta platformu yetkilileri arasındaki görüşmeler sonucunda saat 21.30’da Instagram’a erişim engelinin kaldırılacağını duyurdu.

Bakanın canlı yayını sık sık donacak şekilde ilerledi. Abdulkadir Uraloğlu’nun X’te gerçekleştirdiği bu yayın sırasında Instagram yasağının ne zaman kalkacağı hakkında detayları paylaşması beklenirken, bağlantı problemleri nedeniyle yayın sık sık kesildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, donan canlı yayının ardından Instagram’a erişim engelinin 21.30’da kaldırılacağını duyurdu. Uraloğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin katalog suçlarını dikkate alarak Instagram’a erişim engeli getirdiklerini ve platformun Türk kanunlarına saygı duymasını talep ettiklerini belirtti. Instagram yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda ise katalog suçları konusunda ortak çalışma yapacaklarına dair söz aldıklarından dolayı erişim engelinin kaldırılacağını açıkladı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Instagram’a erişimin ‘katalog suçlara uymadığı’ gerekçesiyle 2 Ağustos’ta engellemişti. Benzer bir şekilde, oyuncu platformu Roblox’a da çocuk istismarına neden olabilecek içerikler bulundurduğu gerekçesiyle 7 Ağustos’ta erişim engeli getirilmişti. BTK’nın sitesinde yayınlanan bilgilere göre, Roblox’un erişim engeli hala devam etmekte ve platforma şu an erişim sağlanamamaktadır.

Sonuç olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin katalog suçlarına karşı sıkı bir politika izlediği ve sosyal medya platformlarının bu kurallara uyması gerektiği vurgulanmıştır. Instagram ve Roblox gibi platformlar, Türk kanunlarına saygı göstermedikleri takdirde erişim engeli ile karşı karşıya kalmaya devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ulaştırma Bakanından Instagram’a Getirilen Erişim Engeli Açıklaması: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin