1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu İznik Çevre Yolu’nu Hizmete Açtı: İşte Detaylar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu İznik Çevre Yolu’nu Hizmete Açtı: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul, Kocaeli ve Bursa gibi büyük şehirlerden günübirlik ziyaretlerin yoğunlaştığı İznik ilçesinin ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla inşa edilen 7,3 kilometrelik İznik Çevre Yolu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla hizmete girdi. Bu proje kapsamında, 5 farklı seviyeli kavşak, 29 metrelik çift köprü, 9 alt geçit ve 4 tarımsal altgeçit köprüsü inşa edildi. Bakan Uraloğlu, bu yolu kullanarak İznik şehir merkezinde hem şehir içi hem de transit trafiğe hizmet veren mevcut tek yol üzerindeki yoğunluğu rahatlatmayı amaçladıklarını belirtti. Daha önce 15 dakikada geçilebilen İznik şehir merkezi artık sadece 4 dakikada geçilebilecek ve bu sayede yıllık 247 milyon lira tasarruf edilecek. Çevre yolu ile karbon emisyonu da azaltılarak doğanın korunmasına katkı sağlanacak.

Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “yol medeniyettir” şiarıyla başlatılan ulaştırma hamleleriyle ülkeye çağ atlattıklarını ve yatırımların toplumsal refahı yükselttiğini vurguladı. Uraloğlu, bölünmüş yol uzunluğunu artırarak ülkenin her köşesiyle yüksek standartlı yol ağına kavuşturduklarını belirtti. İznik Çevre Yolu gibi projelerin ülkenin tarih, kültür ve turizm merkezlerinin ulaşım altyapısına güç katacağını dile getirdi.

Teknosab Kavşağı ile de Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nin İstanbul-İzmir Otoyolu’na ve Bursa-Karacabey Devlet Yolu’na bağlantısını sağlamak için çalışmalar yürütüldüğünü belirten Uraloğlu, Görükle D-200 Kavşağı’nın köprülü kavşak haline getirileceğini dile getirdi. Bursa‘daki önemli ulaşım projelerinden biri olan Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı’nın inşaat çalışmalarına da değinen Uraloğlu, hattın 2025 yılında tamamlanması ve saatte 250 kilometre hıza uygun hızlı tren seferlerinin başlamasının hedeflendiğini belirtti.

Ayrıca, Bursa‘da devam etmekte olan Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı projesiyle ilgili bilgi veren Bakan Uraloğlu, bu projenin 2025 yılında tamamlanması ve saatte 88 kilometre tasarım hızıyla günlük 410 bin yolcuya hizmet vereceğini söyledi. Şehir Hastanesi Metrosu projesinin Bursa‘nın ulaşım altyapısına önemli bir katkı sağlayacağını belirtti ve proje kapsamında Görükle uzatmasının da dâhil edildiğini ifade etti. Uraloğlu, bu projelerin tamamlanmasıyla hem bölgedeki geçiş sürelerinin kısaltılacağını hem de ulaşım kalitesinin artırılacağını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu İznik Çevre Yolu’nu Hizmete Açtı: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin