1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’ndan şok açıklama: “Mülakat soruları mevzuata uygun”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’ndan şok açıklama: “Mülakat soruları mevzuata uygun”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TCDD’nin görevde yükselme sınavı mülakatında sorulan ve meslekle ilgisi olmayan soruların mevzuata uygun olduğunu savundu. Uraloğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu’nun eleştirilerine cevap verdi.

Uraloğlu, TCDD’nin yaptığı sözlü sınavlarda adaylara penisilin ve diğer alanlarla ilgili sorular yöneltilmekte olduğunu açıkladı. Yüksek puan alanların genellikle TCDD yönetimine yakın veya iktidar yanlısı sendikalara üye olan personeller olduğu belirtildi.

CHP’li Karasu ise mülakattaki soruların mevzuata uygunluğunu sorguladı ve Ulaştırma Bakanı Uraloğlu’na gerekli adımların atılıp atılmayacağını sordu. Karasu, mülakat sisteminin kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Bakan Uraloğlu, soruların mevzuata uygun olduğunu ve sendika üyeliklerine göre herhangi bir ayrımcılık yapılmadığını belirtti. Ancak Karasu, soruların TCDD personelinin görev alanıyla ilgisinin olup olmadığını sorgulayarak, mülakat sisteminin tarafsız ve adil olmadığını savundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’ndan şok açıklama: “Mülakat soruları mevzuata uygun”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin