1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Türkiye’yi Donatıyor: İşte Yapılan ve Yapılacak Yatırımlar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Türkiye’yi Donatıyor: İşte Yapılan ve Yapılacak Yatırımlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye’nin 81 ilinde yürüttüğü çalışmalarla kara, demir, hava ve deniz yolu ile haberleşme alanlarında 250 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdi. 2071 yılına kadar ise planlanan yatırım miktarı 272 milyar doları bulacak. Bakanlık, demiryolları ağını genişleterek ülke genelinde havacılık alanında da önemli yatırımlar yapmayı hedefliyor.

Türkiye, 2009 yılında hızlı tren işletmeciliğine geçerek Ankara-Eskişehir-İstanbul, Ankara-Konya-Karaman ve Ankara-Sivas hatlarında hizmet vermeye başladı. Yüksek Hızlı Trenler (YHT) ile 52 il birbiriyle bağlanırken toplam 80 milyon yolcu seyahat etti. Ülke genelinde 922 kilometrelik şehir içi raylı sistem hatları da yapılarak toplu taşıma imkanları genişletildi. Marmaray ve diğer metro projeleri ile şehir içi ulaşım kolaylaştı.

İstanbul’da hizmete açılan Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metrosu ve Başakşehir-Çam ve Sakura Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı gibi projeler milyonlarca yolcuya hizmet sağladı. AKM-Gar-Kızılay metro hattı ve Kayseri-Anafartalar tramvay hattı da yoğun şekilde kullanılarak şehir içi ulaşım rahatlatıldı.

Ülke genelinde devam eden projeler arasında Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren hattı, Ankara-İzmir Demiryolu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı ve diğer projeler dikkat çekiyor. Ayrıca Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi ile seyahat süresi 80 dakikaya inecek ve Gebze-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-Çatalca demiryolu hattı Asya ile Avrupa arasında kesintisiz taşımacılığı sağlayacak.

Havacılık alanında da Türkiye önemli yatırımlar gerçekleştirdi. İstanbul, Antalya ve diğer havalimanları dünya sıralamalarında üst sıralarda yer aldı. 2003’te 60 noktaya uçuş gerçekleştiren Türk Hava Yolları, uçuş ağını genişleterek dünya genelinde 343 noktaya ulaştı.

Karayollarında da önemli planlamalar ve yatırımlar yapıldı. Fiber optik kablo uzunluğu artırılarak iletişim ağları güçlendirildi. Kuzey Marmara Otoyolu, Nakkaş-Başakşehir otoyolu ve Sarıyer-Kilyos tüneli gibi projelerle karayolu ulaşımı akıllı ve hızlı hale getirildi. Her alanda yapılan yatırımlarla Türkiye’nin ulaşım altyapısı güçlendirilerek geleceğe daha sağlam adımlarla ilerleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Türkiye’yi Donatıyor: İşte Yapılan ve Yapılacak Yatırımlar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin