1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’ndan Önemli Değişiklikler!

Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’ndan Önemli Değişiklikler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, ‘Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşmek üzere AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda kanun teklifine ilişkin konular görüşüldü ve ilk söz hakkı, teklifin ilk imza sahibi olan AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir’e verildi. Eldemir, kanun teklifiyle ulaştırma, denizcilik, haberleşme, uzay ve bilgi teknoloji alanlarında dengeli, erişilebilir, ekonomik ve güvenli hizmet anlayışıyla toplumun yaşam kalitesinin artırılacağını belirtti.

Kanun teklifiyle liman, iskele ve kıyı yapılarında gemilere verilen hizmetlere yönelik ücretlerin düzenlenmesi öngörülmekte. Ayrıca, kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetlerinin uluslararası standartlara uygun şekilde yürütülmesi amacı güdülmekte. Kanun teklifi, gemi sektörüne çeşitli düzenlemeler ve destekler getirmeyi hedeflemektedir.

Limanlara gelen gemilerden sera gazı emisyonu bedeli alınması da düzenlenen konular arasında yer almaktadır. Ayrıca, havalimanlarına ilişkin düzenlemelerin de içeren kanun teklifi, karbon fiyatlandırma araçları ve çevreci uygulamaların desteklenmesine odaklanmaktadır.

Kanun teklifinde Türk Uluslararası Gemi Sicili’ne kaydedilen gemilere yönelik yeni düzenlemeler de bulunmaktadır. Fosil yakıt kullanmayan gemilere avantajlar sağlanarak, çevreci uygulamaların teşvik edilmesi amaçlanmaktadır.

PTT çalışanlarına ilişkin düzenlemelerin de kanun teklifi kapsamında ele alındığı bilgisini veren Eldemir, toplantının ardından komisyon üyelerinin önerilerini paylaştığını ve teklifin genel olarak kabul gördüğünü aktardı. Teklifin TBMM Genel Kurulu’na sunulması ve oylanması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’ndan Önemli Değişiklikler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin