1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ülke Genelinde Yerel Sağanak Yağışlar Devam Ediyor

Ülke Genelinde Yerel Sağanak Yağışlar Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Konya, Niğde, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat ve Artvin çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve doğu ilçeleri, Hatay çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklenildiği belirtildi. Diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toros Dağları mevkii ile Hatay, Afyonkarahisar, Sakarya çevreleri, Muğla, Ordu, Giresun, Rize ve Trabzon’un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Marmara’da 3 ila 5 derece artış göstereceği, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, güney kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji, “Afyonkarahisar, Antalya, Bolu, Burdur, Çankırı, Denizli, Isparta, Kastamonu, Konya, Muğla, Zonguldak, Karabük, Düzce” için sarı alarm verdi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki 3-4 gün boyunca Marmara dışında yağışın olmayacağını ve sıcaklıkların İstanbul hariç 2-3 derece artacağını belirtti.

Bugün sabah İstanbul’un kuzey kıyısında yerel hafif sağanak yağışlar beklenirken, sıcaklığın 29 derece olacağı ve bu hafta sonuna kadar yağış beklenmediği ifade edildi. İzmir’de 32, Antalya’da yerel sağanak yağışlı 30 derece, Ankara’da ise öğleden sonra yağışların olacağı 30 derece bekleniyor.

Ankara’da parçalı ve çok bulutlu bir hava olacak, öğleden sonra kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. İstanbul ve diğer bazı illerde de benzer şekilde yağışlı bir hava bekleniyor. Günün en yüksek sıcaklıklarının Ankara için 30 derece, İstanbul için 29 derece, İzmir için 32 derece, Adana için 34 derece, Antalya için 30 derece, Samsun için 30 derece, Trabzon için 28 derece, Erzurum için 30 derece ve Diyarbakır için 37 derece olması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ülke Genelinde Yerel Sağanak Yağışlar Devam Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin