1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ülke Genelinde Yerel Sağanak Yağışlar Devam Ediyor!

Ülke Genelinde Yerel Sağanak Yağışlar Devam Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara’nın batısında, Göller yöresinde, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde, Orta ve Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkisi ile Afyonkarahisar, Konya’nın batısı, Eskişehir ve Ankara’nın güneyi, Kastamonu, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay’ın batısında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların Marmara’da 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyılarında ise güneyli yönlerden hafif esmesi bekleniyor.

Marmara bölgesinde hava az bulutlu olacak, ancak İstanbul, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Edirne’de hava 23°C ile 33°C arasında parçalı bulutlu olacak ve öğleden sonra sağanak yağışlar görülecek. İstanbul ve Bursa’da ise az bulutlu bir hava hakim olacak.

Ege bölgesinde ise hava az bulutlu ve açık olacak, ancak Afyonkarahisar çevrelerinde öğleden sonra yerel sağanak yağışlar görülecek. İzmir ve Manisa’da ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Rüzgarın kuzey Ege kıyılarında kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.

Akdeniz’de hava az bulutlu ve açık olacak, ancak Göller yöresi, Toroslar mevkisi ile Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde öğleden sonra sağanak yağışlar görülecek. Antalya’da ise az bulutlu bir hava hakim olacak.

İç Anadolu bölgesinde hava az bulutlu ve açık olacak, ancak Ankara, Eskişehir ve Konya’nın batısında öğleden sonra sağanak yağışlar bekleniyor. Ankara’da hava 21°C ile 36°C arasında parçalı bulutlu olacak ve öğleden sonra yağışlar görülecek.

Batı Karadeniz’de hava az bulutlu ve açık olacak, ancak Kastamonu çevrelerinde öğleden sonra sağanak yağışlar bekleniyor. Sinop ve Zonguldak’ta ise az bulutlu bir hava hakim olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz’de hava parçalı ve az bulutlu olacak, ancak iç kesimlerin yükseklerinde öğleden sonra sağanak yağışlar görülecek. Amasya ve Trabzon’da hava az bulutlu olacak.

Doğu Anadolu’da hava parçalı ve az bulutlu olacak, Erzurum ve Malatya’da az bulutlu bir hava hakim olacak. Güneydoğu Anadolu’da ise hava az bulutlu ve açık geçecek, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da ise az bulutlu bir hava bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ülke Genelinde Yerel Sağanak Yağışlar Devam Ediyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin