1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ülkü Ocakları Cinayeti: Dikkat Çeken Gelişmeler

Ülkü Ocakları Cinayeti: Dikkat Çeken Gelişmeler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinan Ateş cinayeti davasının ikinci gün duruşmasında 21 sanığın savunması tamamlandı, bir sanığın avukatı bulunmadığı için savunması ertelendi. Davanın dünkü celsesinde, maktulün eşi Ayşe Ateş’in yanında duruşmayı CHP Genel Başkan Yardımcıları Murat Bakan ile İlhan Uzgel, DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, İYİ Parti Milletvekilleri Selçuk Türkoğlu ile Selcan Hamşioğlu, Saadet Partisi Milletvekili Mustafa Kaya ve Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır yer aldı.

Duruşmada tansiyon hakimin Ateş ailesi avukatlarından Ali Yücel’i dışarıya çıkarmak istemesiyle yükseldi. İzleyiciler arasında bulunan Remzi Çayır, Yücel’i savunurken, avukat Buğrahan Bilgin salondan çıkarıldı. Yücel itirazlarını sürdürdüğü için salonda kalmaya devam etti. Hakim, Yücel için verdiği çıkarılma kararını uygulamayan polisler ve amirleri hakkında tutanak tutturdu.

MİT eski personeli Çağlar Zorlu, sanıklardan Tolgahan Demirbaş ile tanıştığı ortamda “boş bulunarak” bilgisayardaki bir program ile istenilen konumu bulabildiğini söyleyince, bunun üzerine Demirbaş’ın kendisinden Sinan Ateş’in konumunu istediğini belirtti. Zorlu, doğru olmayan 2 adres ilettiğini iddia etti. Çağlar Zorlu, “Savcı Durmuş Ali Kaya’nın ‘Burada MİT’çi var. Bunu ekleyelim’ diyerek oluşturduğu bir dosya bu. Diyorlar ya hani ‘Kalemi kırılmış’ diye. Benim kalemim kırılmış asıl” dedi. Demirbaş ile Zorlu’yu tanıştıran işletmeci Aytaç Ataş da adres istemesi esnasında “eylem yapılması” gibi bir konuşma duyduğunu belirtti.

Sanıklardan Ufuk Köktürk, azmettirici Doğukan Çep’in sevdiği bir arkadaşı olduğunu belirtti. Çep’e gönderdiği ve tetikçi Eray Özyağcı’ya iletilen 4000 lira paranın olayda kullanılacağını bilmediğini öne sürdü. Köktürk, “Neymiş MHP İstanbul İl Başkanlığı önünde fotoğraf çekilmişim. Polis bana bu fotoğrafı soruyor ‘Bu işi MHP’mi yaptırdı?’ diye. 55 yıllık kurumsal bir partide böyle bir şey olabilir mi? Sadece MHP önünde fotoğrafım var diye bunlar başıma geldi” dedi.

Geçmişte Ülkü Ocakları’nda yöneticilik yapan ve sanıklardan Doğukan Çep, Eray Özyağcı ile Ufuk Köktürk’ün de avukatı olan sanık Serdar Öktem’e, hakim, şifresi bilinmediği için incelenemeyen iddianamede geçen telefonunun şifresini sordu. Öktem, “hatırlamıyorum” derken geçmişte geçirdiği Kovid-19 rahatsızlığı nedeniyle yaşadığı hafıza kaybını gerekçe gösterdi. Öktem, şifresini hatırlasa bile müvekkilerini koruma sorumluluğu sebebiyle şifreyi vermeyebileceğini de belirtti.

Tetikçi Eray Özyağcı’yı İstanbul’dan Ankara’ya getiren araçtaki ikinci özel harekat polisi Murat Can Çolak, alkol aldıkları için arabada uyuduğunu söyledi. Aracın sahibi Mustafa Uzunlar ise Çep’in “düğün tebriği” bahanesiyle aracı istediğini ve yanında iki polis olduğu için arabayı kendisine verdiğini belirtti. Uzunlar, “icraata gitme” mesajlı yazışmanın “çapkınlık” eğlencesine bir gönderme olduğunu öne sürerek Çep’ten şikayetçi oldu. Otoparkın ortağı Osman Bayraktar da kiralama işinden haberi olmadığını söyledi.

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel, Sinan Ateş’in cinayeti ile ilgili olarak konuştu. Yüksel, 06 AT 5021 plakalı aracın Ülkü Ocakları’na tahsisli olduğunu ve birçok yöneticinin bu aracı kullandığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ülkü Ocakları Cinayeti: Dikkat Çeken Gelişmeler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin