1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Uluslararası Toplantıda Dikkat Çeken Çağrı!

Uluslararası Toplantıda Dikkat Çeken Çağrı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün gerçekleşen toplantıda birçok ülke yetkilisi bir araya geldi. Fidan’ın yanı sıra Filistin, Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün, Slovenya, Norveç, İspanya’nın dışişleri bakanları, Katar Devlet Bakanı Muhammed Bin Abdulaziz Al Khulaifi, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Arap Ligi Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, İTT Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha ve Bahreyn, Nijerya ve İrlanda’dan üst düzey temsilciler katıldılar.

Toplantıda, Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasına daha fazla ülkenin müdahil olması yönünde çağrıda bulunuldu. Ayrıca eylül ayında New York’ta yeni bir zirve yapılması kararı alındı.

Üst düzey temsilcilerle yapılan toplantının ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İspanya’nın Başbakanı Pedro Sanchez ve Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares ile bir araya geldi. İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği Temas Grubu üyelerinin Madrid temasları çerçevesinde Filistin’de acil ve kalıcı ateşkesin sağlanması ile iki devletli çözüme yönelik iş birliğinin ele alınmasının beklendiği belirtildi. – AA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Uluslararası Toplantıda Dikkat Çeken Çağrı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin