1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e 11 Maddelik Cevap Verdi: “Siz Kürtleri değil, PKK ve DEM çizgisindeki Kürtleri memnun etmekten bahsediyorsunuz”

Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e 11 Maddelik Cevap Verdi: “Siz Kürtleri değil, PKK ve DEM çizgisindeki Kürtleri memnun etmekten bahsediyorsunuz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zafer Partisi lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e verdiği 11 maddelik cevapla gündeme geldi. Özdağ, Kürt ve Alevi vatandaşların eşitlik konusunda sıkıntı yaşadığını belirterek, yeni anayasa sürecinde Kürtler ve diğer etnik grupların da temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Özdağ, Özel’e açık mektup formatında yaptığı paylaşımda, “Atatürk’ün modelini terk edip Erdoğan-Bahçeli-Öcalan uzlaşmasının ürünü olacak Anayasa değişikliği ve terörle müzakerenin parçası olmayın” dedi. Özdağ, PKK ve DEM çizgisindeki Kürtleri memnun etmenin, Türkiye’yi etnik bir karmaşaya sürükleyeceğini ifade etti.

Ayrıca, Özdağ Alevilere yapılan haksızlıkların düzeltilmesi gerektiğini ancak bunun anayasaya mezheplerin eklenmesiyle değil, laik cumhuriyetin savunulmasıyla mümkün olacağını belirtti.

Özdağ’ın bu açıklamaları, siyasette yeni bir tartışma konusu olarak dikkat çekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e 11 Maddelik Cevap Verdi: “Siz Kürtleri değil, PKK ve DEM çizgisindeki Kürtleri memnun etmekten bahsediyorsunuz”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin