1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ümit Özdağ: “Sığınmacılar Vatanlarına Dönmedikçe Türkiye Kalkınamaz!”

Ümit Özdağ: “Sığınmacılar Vatanlarına Dönmedikçe Türkiye Kalkınamaz!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Samsun’da düzenlenen 9. Karadeniz Kitap Fuarı’nda ‘Anadolu Kalesi Projesi’ söyleşisi düzenledi. Söyleşide, Türkiye’deki sığınmacıların ülkelerine geri dönmeleri gerektiği konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Özdağ, 13 milyon sığınmacı ve kaçağın Türkiye’de ekonomik sorunlara yol açtığını belirterek, bu durumun ülkenin ekonomik kalkınmasını engellediğini vurguladı. Yumurta ve süt gibi temel gıda ürünlerindeki artışın sebebinin bu ekstra nüfus olduğunu dile getirdi. Ayrıca, konut piyasasında da kaçak göçmenlerin etkisinin olduğunu ve bu durumun fiyatları artırdığını belirtti.

Ümit Özdağ, sığınmacıların Türkiye’den vatanlarına geri dönmeden ülkenin hiçbir sorununu çözemeyeceğini ifade etti. Özellikle Edirne’den Yunanistan’a kaçmaya çalışan sığınmacıları durdurmanın önemli olmadığını, asıl sorunun ülkeye yasadışı yollarla girenler olduğunu belirtti. Her gün binlerce kişinin Türkiye’ye girdiğini ve bu durumun ciddi güvenlik sorunlarına yol açtığını söyledi. Ülkeye giren kişiler arasında uyuşturucu kaçakçıları, teröristler ve suçluların olduğunu vurgulayan Özdağ, Türkiye’nin bu insanları ülkelerine geri göndermeden ekonomik, sosyal ve güvenlik sorunlarını çözemeyeceğini savundu.

Özdağ’ın sözlerine göre, Türkiye’deki sığınmacı krizi ülkenin karşı karşıya olduğu en büyük sorunlardan biri haline gelmiştir. Yabancı nüfusun ekonomik, sosyal ve güvenlik alanlarına olan olumsuz etkileri giderek artmaktadır. Ülkenin bu sorunu çözmeden refah düzeyini artıramayacağı, işsizlikle mücadele edemeyeceği ve temel ihtiyaçları karşılayamayacağı belirtilmektedir. Özdağ’ın vurguladığı gibi, Türkiye’nin acil olarak sığınmacı sorununa kalıcı çözümler bulması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ümit Özdağ: “Sığınmacılar Vatanlarına Dönmedikçe Türkiye Kalkınamaz!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin