1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ümraniye’de Süleymancıların Yurdunda Cinsel İstismar Skandalı: İmam Hapis Cezası Aldı

Ümraniye’de Süleymancıların Yurdunda Cinsel İstismar Skandalı: İmam Hapis Cezası Aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Ümraniye ilçesinde bulunan Süleymancılara ait Özel Osmangazi Arifiye Ortaokul Erkek Öğrenci Yurdu’nda 11 yaşındaki bir çocuk, yurtta imamlık yapan İbrahim Sığın tarafından cinsel istismara uğradı. Olayın ailenin dikkatine sunulmasının ardından aile suç duyurusunda bulundu ve İbrahim Sığın tutuklandı. İstanbul Anadolu 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanık İbrahim Sığın’a cinsel istismar suçunu işlediği sabit görülerek 28 yıl hapis cezası verildi. Duruşmanın ardından Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği adına açıklama yapan avukat Arzu Sena Topuz, müvekkilin geçen yıl yurtta nitelikli ve zincirleme cinsel istismara maruz kaldığını belirtti.

Mahkemenin verdiği kararın ardından avukat Topuz, 11 yaşındaki çocuğun maruz kaldığı cinsel istismarın mahkeme tarafından doğrulandığını ve sanığın cezasının artırıldığını dile getirdi. Yargılama sürecinde çocuğun yaşadığı karanlığı ortaya çıkaran bir durum olduğunu vurgulayan avukat, yurtta denetim eksikliğine ve diğer görevlilerin eğitimsizliğine dikkat çekti. Yargılama sürecinin, çocukların güvenliğine yönelik önemli bir adım olduğunu belirten avukat Topuz, bu kararın ailenin cesurca davranışı ve hukuki süreci takip etmelerinin bir sonucu olduğunu ifade etti.

Yaşanan olayın aile üzerinde baskı yarattığını ve ailenin defalarca dosyanın kapatılması için ikaz edildiğini belirten avukat Topuz, bu durumun cesurca davranarak ihbarda bulunan 11 yaşındaki çocuğun ve ailesinin kazanımı olduğunu söyledi. Ailenin ve çocuğun cesurca davranışının, baskılara rağmen hukuki süreci sonuna kadar götürmelerinin önemine vurgu yapan avukat, dostların ve destekçilerin de bu başarıda pay sahibi olduğunu belirtti. Sonuç olarak, çocukların artan tehlikelere karşı korunması ve adaletin sağlanması için mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan avukat Topuz, çocukların karanlığa teslim edilmeyeceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ümraniye’de Süleymancıların Yurdunda Cinsel İstismar Skandalı: İmam Hapis Cezası Aldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin