1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Üniversite Öğrencilerinden Çarpıcı İtiraf: “Okumak Artık Lüks Olmaya Başladı”

Üniversite Öğrencilerinden Çarpıcı İtiraf: “Okumak Artık Lüks Olmaya Başladı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Bornova’da bir grup üniversite öğrencisi, ekonomik zorluklar nedeniyle temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiklerini vurguladı. Özellikle barınma ve yeme içme konularında sıkıntılar yaşadıklarını belirten öğrenciler, okul masraflarını ve kira ödemelerini karşılayabilmek için hem okuyup hem de çalışmak zorunda olduklarını ifade etti. Geçim sıkıntısı içinde olan öğrenciler, bu durumun öğrencilik hayatlarını olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Bir üniversite öğrencisi, barınma ve yeme içme sorunlarıyla karşı karşıya olduklarını belirterek, yaşadıkları şartların öğrencilik hayatlarını olumsuz etkilediğini söyledi. Daha önce kaldığı yurtta 6-7 kişiyle bir odada kaldığını ve bu durumun kişisel sorunlara neden olduğunu ifade eden öğrenci, beslenme sorunları yaşadıklarını ve maddi sıkıntılarının arttığını belirtti. Kirayı ödeyebilmek için çalışmak zorunda kaldığını ve bu durumun öğrencilik hayatını olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Maddi zorluklar nedeniyle okulu bırakıp, ailesine destek olmak için çalışmak zorunda kalan bir açıköğretim öğrencisi ise ekonomik şartların kendisini okumaktan alı koyduğunu ifade etti. Aile ekonomisine katkıda bulunmak zorunda kaldığını ve genç yaşından beri çalıştığını belirten öğrenci, ekonomik şartların kendisine okuma fırsatı tanımadığını söyledi.

Diş fakültesi öğrencisi ise uygulamalı eğitimlerde kullanılan ders materyallerinin yüksek fiyatları ve artan kira masrafları nedeniyle zorluk yaşadığını dile getirdi. Aldığı bursun yetersiz olduğunu belirten öğrenci, 2 bin lira olan bursun öğrencileri mahrum bıraktığını ve bu duruma ses çıkarılması gerektiğini ifade etti. Öğrencilerin ve emeklilerin zorlandığı bir dönemde bursların yetersiz kalmasının daha büyük sorunlara yol açabileceğini belirten öğrenci, gelecek nesillerin daha da zorlanacağına dikkat çekti.

Öğrencilerin aldıkları bursların kira masraflarını karşılamadığını vurgulayan bir diğer üniversite öğrencisi, dışarıda yaşamın zorluğuna dikkat çekti. Devlet büyüklerinden yardım talep eden öğrenci, burslarda düzenleme yapılmasını ve daha iyi koşulların oluşturulmasını istedi. Dışarıya çıkmakta zorlandıklarını ve günlük masrafları karşılayamadıklarını ifade eden öğrenci, bursların artırılması gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Üniversite Öğrencilerinden Çarpıcı İtiraf: “Okumak Artık Lüks Olmaya Başladı”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin