1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Üniversite Tercih Sonuçları Açıklandı: Öğrencileri Zamlı Yurt Ücretleri Bekliyor!

Üniversite Tercih Sonuçları Açıklandı: Öğrencileri Zamlı Yurt Ücretleri Bekliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından barınma için yer arayan öğrenciler, zamlı yurt ücretleri ile karşılaştı. Devlet yurtlarındaki kapasite sorunu nedeniyle özel yurtlara yönelen öğrenciler, yüksek ücretlerle karşı karşıya kaldı. Türkiye genelinde 2024-2025 eğitim dönemi için özel yurt fiyatları 40 bin TL ile 420 bin TL arasında değişiklik gösterdi.

Yurt ücretlerindeki artış oranı önceki yıla göre ortalama yüzde 60 olarak belirlendi. Fiyatlar, semte, üniversiteye yakınlığa ve sunulan imkanlara göre değişiklik gösteriyor. İstanbul gibi büyük şehirlerde öğrencilerin en büyük sorunlarından biri de barınma ücretleri oluyor. İstanbul’daki özel yurt fiyatları 85 bin TL ile 420 bin TL arasında değişiyor.

İstanbul’un farklı ilçelerinde yurt ücretleri değişkenlik gösteriyor. Geçen yıla göre yurt ücretlerinde önemli bir artış yaşandı. İstanbul’un en çok öğrenci yurduna sahip ilçeleri Beşiktaş, Kadıköy ve Fatih’te yurt ücretleri en düşük 100 bin TL ile en yüksek 120 bin TL arasında seyrediyor.

Ankara’da ise depremin etkisiyle artan talep, yurt fiyatlarına da yansıdı. Başkentteki yurt fiyatları 90 bin TL ile 400 bin TL arasında değişkenlik gösteriyor. Geçen yıla kıyasla yurt fiyatlarında önemli bir artış yaşandı.

İzmir’de ise özel yurt fiyatları 100 bin TL ile 400 bin TL arasında değişiyor. Bir önceki yıla göre yurt fiyatlarında da artış görülüyor. Bornova, Buca ve Çiğli gibi ilçelerde yurt fiyatları farklı aralıklarda seyrediyor.

Öğrencilerin sadece barınma için ödeyecekleri tutar ise aylık ortalama 15 bin TL olarak belirlendi. Özel yurtlarda genellikle kahvaltı ücretine dahil olurken, akşam yemeği için aylık ortalama 4 bin TL ödeme yapmaları gerekiyor. Türkiye genelinde yurt ücretlerindeki artışın devam etmesi, öğrencilerin ekonomik olarak zor durumda kalmalarına neden olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Üniversite Tercih Sonuçları Açıklandı: Öğrencileri Zamlı Yurt Ücretleri Bekliyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin