1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Üniversiteli Bisikletçi Kaza Kurbanı oldu

Üniversiteli Bisikletçi Kaza Kurbanı oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaza, 28 Nisan’da akşam saatlerinde ilçeye bağlı Kocadere köyü yakınlarında meydana geldi. B.C. yönetimindeki 17 EL 415 plakalı minibüs, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Ebru Yıldırım’ın kullandığı bisiklete çarptı. Olay yerine çağrılan ambulansla Urla Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yıldırım, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazadan sonra aracın sürücüsü B.C., jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Sürücü B.C., işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarıldı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İncelenen raporda, sürücü B.C.’nin kazanın meydana gelmesinde asli ve tam kusurlu olduğu belirlendi.

Uzman raporunda, sürücünün, öndeki araçları yeterli mesafeden izlememesi ve yakın takip kuralı ihlalleri nedeniyle sorumlu tutulduğu tespit edildi.

Raporun sonuç bölümünde, “Bisikletler, insan gücüyle hareket eden motorsuz taşıtlardır. Bisiklet yolu varsa kullanılmalı, yoksa taşıt yolunun sağ şeridi tercih edilmelidir. Bisiklet sürücüsü Ebru Yıldırım’ın kurallara uygun bir şekilde seyrettiği ve kazada kusuru olmadığı belirlendi. Sürücü ise 2918 Sayılı Karayolu Trafik Kanunu’nun 56/1c maddesi olan yakın takip kuralını ihlal ettiği için kusurlu bulundu” denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Üniversiteli Bisikletçi Kaza Kurbanı oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin