1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Üniversiteli Öğrenci Kediye İşkence Mi Etti? Şoke Eden İddia Mahkemeye Taşındı!

Üniversiteli Öğrenci Kediye İşkence Mi Etti? Şoke Eden İddia Mahkemeye Taşındı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Levent’teki bir okulda gözetmenlik yapan üniversite öğrencisi Ferhat A., okulun ‘Faruk’ isimli kediyi pencereden attığı iddiasıyla yargılanmaktadır. İddianameye göre, Ferhat A.’ya hayvanlara işkence yapmak suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istenmektedir. Savcı, Ferhat A.’nın suçlu bulunması halinde cezalandırılmasını talep etmiştir. Mahkeme ise duruşmayı 23 Ekim tarihine erteleyerek avukatlara savunma hazırlama süresi tanımıştır.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Ferhat A. ve avukatı ile okulun avukatı ve İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatları da hazır bulunmuştur. Duruşmada bir öğrenci tanık olarak ifade vermiş, Ferhat A.’nın kedinin düşme sesini duyduğunu ifade etmiştir. Diğer bir tanık ise kediyi camın kenarına bırakırken gözlemlemediğini ancak düşme sesine benzer bir ses duyduğunu belirtmiştir.

Ferhat A. ise tanığın iddialarına karşı kesinlikle kediyi itmediğini savunmuştur. Olay anında tanığın cama sırtını dönerek oturduğunu ve olayı gözlemleme şansı olmadığını belirtmiştir. Ayrıca, kendisine yönelik küfürler, hakaretler ve tehditler aldığını ve psikolojik olarak büyük baskı altında olduğunu söylemiştir.

Savcı ise esasa ilişkin mütalaasında Ferhat A.’nın hayvanlara işkence yapmak suçundan cezalandırılmasını istemiştir. Savcının talebine karşı savunma hakkı tanınan Ferhat A., suçsuz yere cezalandırıldığını ve psikolojik olarak büyük sıkıntılar yaşadığını belirtmiştir. Mahkeme ise savunmaların hazırlanması için taraflara süre vererek duruşmayı ertelemiştir.

Sonuç olarak, Levent’teki bir okulda gözetmenlik yapan Ferhat A.’nın okulun kediyi pencereden atmak suçlamasıyla yargılandığı davada, tarafların savunmalarını hazırlaması için süre verilmiş ve duruşma ileri bir tarihe ertelenmiştir. Ferhat A.’nın suçsuz olduğunu iddia ettiği ve kendisine yönelik baskı ve tehditler nedeniyle psikolojik sıkıntılar yaşadığı belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Üniversiteli Öğrenci Kediye İşkence Mi Etti? Şoke Eden İddia Mahkemeye Taşındı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin