1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ünlü Gazeteci Elif Çakır, Yanlış Gözaltı Kararına Maruz Kaldı!

Ünlü Gazeteci Elif Çakır, Yanlış Gözaltı Kararına Maruz Kaldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karar Gazetesi yazarı Elif Çakır, Bursa’da konakladığı otelde hakkında arama kararı olduğu iddiasıyla beklenmedik bir şekilde gözaltına alındı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, herhangi bir açıklama yapmadan Elif Çakır’ı gözaltına aldı ve sağlık kontrolü için götürdü. Çakır, kendisini yanlışlıkla gözaltına aldıklarını belirtmesine rağmen, polisler işlemlere devam etti. İsim ve TC kimlik numarası kontrolü yapılmadan Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Elif Çakır, yapılan incelemede aranan kişi olmadığı ortaya çıktı. Yanlış gözaltı kararı, saatler sonra fark edilince, Çakır serbest bırakıldı.

Elif Çakır, yaşadığı kötü muamele hakkında ilk açıklamasını yaparak, polisin kendisine dik alasını yaşattığını ve bir bardak suyu dahi çok gördüklerini belirtti. Adalet durumuna ve kolluk kuvvetlerine sert sözlerle tepki gösteren Çakır, sosyal medya hesabından da konuyla ilgili açıklama yaptı. Gözaltına alınmasına yönelik tepkiler artarken, Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkün Ün ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat İdris Şahin gibi isimler de olayı eleştirdi. Ün, polislerin TC kimlik numarasını kontrol etmemesini, Şahin ise bu durumu ceza hukuku derslerinde anlatılacak bir örnek olarak nitelendirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Serkan Özcan da Elif Çakır’ın isim benzerliği nedeniyle gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi. Özcan, tanınmış bir gazetecinin isim benzerliği sebebiyle alıkonulmasının mantıksız olduğunu belirtirken, kimlik numaralarının uyuşmamasına rağmen Çakır’a kötü muamele yapılmasını hukuksuzluk olarak nitelendirdi. Olay, sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, isim benzerliği nedeniyle yaşanan bu olayın sorumlularının hızlıca cezalandırılması talep ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ünlü Gazeteci Elif Çakır, Yanlış Gözaltı Kararına Maruz Kaldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin