1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ünlü Gazeteci Güneri Cıvaoğlu Vefat Etti

Ünlü Gazeteci Güneri Cıvaoğlu Vefat Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ‘Güneri ağabeyi kaybettik’ mesajını paylaştı.

GÜNERİ CIVAOĞLU KİMDİR?

30 Temmuz 1939’da Ankara’da dünyaya gelen Güneri Cıvaoğlu, gazeteci, avukat, haber ve televizyon sunucusu olarak başarılı bir kariyere sahiptir. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenciyken çalışmaya başlayan Cıvaoğlu, Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabir olarak gazeteciliğe adım atmıştır.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nun kuruluş sürecinde sabah haberlerini hazırlayan ekipte yer almıştır. Strasbourg Üniversitesi’nde bir süre ekonomi okumuş, Tercüman gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlenmiş ve Güneş gazetesinin ortakları arasında yer almıştır. Uzun süre boyunca Güneş gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlenmiştir.

1986-1996 yılları arasında Sabah gazetesinde köşe yazarı olarak görev yapmış, ayrıca Show TV’de de yöneticilik yapmıştır. 1996 yılından itibaren ise Milliyet gazetesinin başyazarlığını üstlenmiştir. Kanal D’de ana haber bültenini sunmuş ve ‘Durum’ adlı televizyon programını sunmuştur. Ayrıca ‘Şeffaf Oda’ programı ile birçok kanalda da program yapmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ünlü Gazeteci Güneri Cıvaoğlu Vefat Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin