1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ünlü Oyuncunun Kaçak Villası İle İlgili Bomba İddia: Mühürlendi ve 10 Yıla Kadar Hapis Cezası İsteniyor!

Ünlü Oyuncunun Kaçak Villası İle İlgili Bomba İddia: Mühürlendi ve 10 Yıla Kadar Hapis Cezası İsteniyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Marmaris’teki orman yangını sırasında canlı yayın açarak “Evimi kurtaramasak da hiç önemli değil, gram üzülmem” diyerek Türkiye’de büyük tepki çeken ünlü oyuncu Şahan Gökbakar’ın denize sıfır kaçak villasının yapı kayıt belgesi iptal edildi. Gökbakar’ın 2018 yılında Marmaris’in Turgut Mahallesi Delikyol Koyu’nda satın aldığı villası birinci derecede Sit Alanı içerisinde yer aldığı tespit edildi. Bu alanın imara kapalı olduğu ve izinsiz ek binaların yapıldığı belirlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın incelemesinde bölgenin “Doğal Karakteri Korunacak Alan” statüsü olduğu ve herhangi bir yapılaşmaya izin verilmediği belirlendi.

Ünlü oyuncu Şahan Gökbakar’ın kaçak villasının kardeşi Togan Gökbakar’a ait Çamaşırhane Film Yapım Anonim Şirketi’nin üzerine yapıldığı ortaya çıktı. Ev, önünde bulunan beton iskele, depo, fırın, sundurma ve teras ile birlikte Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yer alıyor ve bölgede herhangi bir imar planı bulunmuyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan uyarıların ardından Marmaris Belediyesi’ne yıkım kararı verildi. Ancak belediye yıkım işlemini gerçekleştirmeyince bakanlık, yıkımın belediye tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti. Tüm uyarılara rağmen yıkımın gerçekleştirilmemesi durumunda bakanlığın yıkımın masraflarını belediyeden tahsil edeceği belirtildi.

Marmaris Belediyesi, gerekli incelemelerin ardından Şahan Gökbakar’ın kaçak villasının mühürlendiğini duyurdu. Kamuoyunda tanınan sanatçının evi olarak bilinen villa ile ilgili yapılan inceleme sonucunda yapı tatil zaptı tutularak mühürleme işlemi gerçekleştirildi. Bundan sonraki süreç, ilgili mevzuat hükümlerine göre devam edecek.

Muğla Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma sonucunda iddianame hazırlandı ve 4 şüpheli hakkında ‘İmar Kirliliğine Neden Olma’ suçundan toplamda yaklaşık 10 yıl hapis cezası istendi. Şüpheliler arasında Şahan ve Togan Gökbakar da yer alıyor. İddianame Marmaris Asliye Ceza Mahkemesine sunuldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ünlü Oyuncunun Kaçak Villası İle İlgili Bomba İddia: Mühürlendi ve 10 Yıla Kadar Hapis Cezası İsteniyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin