1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Uşak’ta Alevler Korkutuyor: Orman Yangınları Devam Ediyor

Uşak’ta Alevler Korkutuyor: Orman Yangınları Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Kızılcaören ve Kuşdemir köyleri arası ile merkeze bağlı Kayaağıl Köyü yakınlarında çıkan iki ayrı orman yangına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Uşak Valisi Turan Ergün, alevlerin tehdit ettiği Kızılcaören Köyünde 11 evin tedbir amacıyla tahliye edildiğini ve söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Dün saat 18.00 sıralarında Banaz ilçesine bağlı Kızılcaören ve Kuşdemir köyleri arasındaki orman ile Kayaağıl Köyü yakınlarındaki ormanda iki ayrı yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yangınlar kısa sürede büyüyerek yayıldı. İhbar üzerine her iki bölgeye çok sayıda arazöz, itfaiye, iş makinası, helikopter ve uçak sevk edildi.

Kızılcaören ve Kuşdemir köyleri arasındaki ormanda çıkan yangına havadan 4 helikopter ve 2 uçakla müdahale edilirken, karadan da yangın söndürme ekipleri alevlerle mücadele etti. Havadan müdahale sona erdiğinde karadan 95 araç ve 309 personelle yangın söndürme çalışmaları aralıksız devam etti. Uşak Jandarma Komutanlığı’ndaki komandolar da yangın bölgesine sevk edilerek, söndürme çalışmalarına katıldı.

Kızılcaören köyünde 11 evin tahliye edildiğini belirten Vali Ergün, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, Banaz Kaymakamı Cuma Emeç ve Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı ile bölgede incelemelerde bulundu. Vali Ergün, söndürme çalışmalarının havadan ve karadan ciddi şekilde yapıldığını, tedbir amaçlı ev tahliyesi gerçekleştirildiğini belirtti.

Vali Ergün, Kayaağıl’da çıkan yangına 44 araç ve 112 personelle müdahale edildiğini ve iki helikopterin bölgeye yönlendirildiğini ifade etti. Kontrol altına alınması için devam eden yangınlar için ekiplerin aralıksız çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Uşak’ta Alevler Korkutuyor: Orman Yangınları Devam Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin