1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’tan Vergi Gelirlerine İlişkin Açıklama: İşte Detaylar

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’tan Vergi Gelirlerine İlişkin Açıklama: İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, 2025 bütçesini açıkladı. Vergi gelirlerinin bütçenin yüzde 30’unu oluşturacağını belirten Dedetaş, “Merkezi idareden alınan paylar yaklaşık yüzde 26 oranında olacak.” dedi.

Belediye Meclisi toplantısında Başkan Dedetaş, 2025-2029 Dönemi Stratejik Planı ve 2025 Yılı Performans Esaslı Bütçe Taslağı hakkında sunum yaptı. Dedetaş, halkın ihtiyaç ve beklentilerini anketlerle ölçtüklerini belirtti.

Dedetaş, bütçenin 9 milyar Türk lirası olduğunu açıkladı. Personel giderleri, mal ve hizmet alımları, cari transferler ve sermaye giderleri detaylarıyla paylaşıldı. Vergi, teşebbüs, mülkiyet, merkezi idareden gelen paylar ve sermaye gelirlerinin bütçeyi oluşturduğunu ifade etti.

Buna karşın AKP Grup Başkanvekili Dündar Ziya Gültekin ve AKP Grup Sözcüsü Vefa Yunus Taylan, bütçeye eleştirilerde bulundu. Gültekin, belediye yönetiminin sivil toplum kuruluşlarıyla sorun yaşadığını, Taylan ise bütçedeki belirsiz kalemler konusunda şeffaflık eksikliği olduğunu belirtti.

Sonuç olarak, 2025 yılı bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi. Mübadele isimli belgesel de ilgi çeken haberler arasında yer alıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’tan Vergi Gelirlerine İlişkin Açıklama: İşte Detaylar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin