1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Üst Düzey Devlet Görevlisi: Çözüm Süreci Artık Saçmalık!

Üst Düzey Devlet Görevlisi: Çözüm Süreci Artık Saçmalık!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, “çözüm süreci” tartışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Uçum, yaptığı açıklamada, “Yumuşama, normalleşme, tokalaşma hangi tutum ve dil referans verilirse verilsin Türkiye’de ne önceki uygulamaya benzer ne de yeni versiyonla bir çözüm süreci olmaz, olamaz. O süreçler geçmişte kaldı, tarihe mal oldu. Siyonizmin saldırganlığı sebebiyle bir ‘çözüm süreci’ başlatılıyor iddiası son derece saçmadır ve Türkiye’nin gücünün farkında olmamaktır” şeklinde konuştu. Ayrıca, “Devlet deneyip tam sonuç alamadığı yol ve yöntemleri bir daha denemez. Devlet başka etkili yol ve yöntemler bulur. O da 15 Temmuz’dan sonra uygulanan güçlü ve etkili siyasi ve askeri stratejilerdir” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti’ye yönelik çağrısını da değerlendiren Uçum, “Eğer DEM kendisine sunulan terör vesayetinden kurtulma imkanını sosyal ve siyasi açıdan değerlendirmezse veya bu imkanı kötüye kullanırsa, o zaman TBMM’de DEM üzerinden yürütülen terör vesayeti hukuk yoluyla tasfiye edilir” dedi.

Mehmet Uçum, önemli paylaşımlarını sosyal medya hesabından “Yeni süreç tartışması” başlığıyla yaparak, “Kimse bu çerçevenin dışında başka bir şey ummasın, başka bir şey beklemesin. Bu çerçevede terörü son noktasına kadar yok edecek mücadeleyi sürdüreceğiz ama Türkiye’nin bütünlüğünü, birliğini ve demokrasisini güçlendirecek demokratik siyaseti en kapsamlı hale getirecek şekilde diyalog ve işbirliğini hayata geçireceğiz. Bu da mümkündür” ifadelerini kullandı.

Uçum’un açıklamaları, Türkiye’deki siyasi tartışmaların boyutunu ortaya koyarken, yakın zamanda yaşanabilecek gelişmeler konusunda da dikkat çekici ipuçları veriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Üst Düzey Devlet Görevlisi: Çözüm Süreci Artık Saçmalık!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin