1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Uyuşturucu Baronunun İran’da Yakalanması: Kilit İsim Tolga Hakan Ceyhan Sonunda Ele Geçirildi!

Uyuşturucu Baronunun İran’da Yakalanması: Kilit İsim Tolga Hakan Ceyhan Sonunda Ele Geçirildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan’da Noor One gemisinde 2.1 ton eroin yakalanmasının ardından uyuşturucu baronlarının ‘hesaplaşma’ cinayetlerinin kilit ismi olan Tolga Hakan Ceyhan, 9 Mayıs 2024 tarihinde İran’da yakalandı. İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 1 Haziran 2021 tarihli yakalama kararıyla aranan Ceyhan, “Kırmızı Bülten” ile birlikte yaklaşık 3 yıldır kaçaktı.

At seyisliğinden başlayarak köstebekliğe geçen Ceyhan’ın adı ilk kez Büyükçekmece’de İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin kızı Arzu Zindaşti ve Devrim Öztunç’un öldürülmesi olayıyla duyuldu. Tanıkların ifadelerine rağmen Ceyhan bu olaydan beraat etti. Ancak Zindaşti’nin kızının öldürülmesinden 3 ay sonra, Ceyhan’a yakın Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar Küçükçekmece’de öldürüldü. Ceyhan, olaylarla ilgili bilgisinin olmadığını iddia etti.

Tolga Hakan Ceyhan’ın adı, Bağdat Caddesi’nde İlhan Ünğan’ın öldürülmesinde de geçti. İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti ile yaşadığı anlaşmazlık sonucu Zindaşti’nin kızını öldürtmek ve uyuşturucu kaçakçılığı yapmak suçundan cezaevinde bulunan Orhan Ünğan’ın kardeşi İlhan Ünğan, cinayete kurban gitti.

İadesi için İçişleri Bakanlığı tarafından Adalet Bakanlığı’na başvurulan Tolga Hakan Ceyhan’ın dava süreci devam etmektedir. İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, Ceyhan’ın iadesi için gerekli belgelerle birlikte Adalet Bakanlığı’na başvurmuştur. Ceyhan, cinayet, örgüt üyeliği ve resmi belgede sahtecilik gibi suçlardan yargılanacaktır.

Polis, Ceyhan’ın, cinayetin azmettiricisi olan uyuşturucu baronu Zindaşti’nin avukatı ile görüştüğü ve cinayetten hemen önce avukatın yurt dışına kaçtığı bilgisine ulaşmıştır. Ancak Ceyhan’ın izine henüz ulaşılamamıştır. Tolga Hakan Ceyhan’ın aradan geçen yıllara rağmen çözülen bu karmaşık ve şüpheli olaylar zinciri, adli sürecin uzun ve detaylı olmasını gerektirmektedir. Gelecek aşamalarda, Ceyhan’ın iadesi ve yargılanmasıyla birlikte olayın perde arkası aydınlatılacak ve doğrular ortaya çıkacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Uyuşturucu Baronunun İran’da Yakalanması: Kilit İsim Tolga Hakan Ceyhan Sonunda Ele Geçirildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin