1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Uzmanlar açıkladı: DAEŞ’in serbest bırakılması stratejik mi?

Uzmanlar açıkladı: DAEŞ’in serbest bırakılması stratejik mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyet gazetesi, terör örgütünün amacını ORSAM Levant Çalışmaları Koordinatörü Oytun Orhan ve ÜMRAN Araştırma Direktörü Ömer Özkızılcık’a sordu.

Oytun Orhan, DAEŞ mensuplarının serbest bırakılmasının iki nedeni olabileceğini belirtti. YPG’nin artık DAEŞ’li ve ailelerin tutulduğu kampları ve hapishaneleri kontrolde zorlandığını kaydetti. İkinci nedenin ise ABD’nin çekilmesine ilişkin kaygı olabileceğini söyledi. Orhan, “YPG’nin Amerika’nın çekilmesini önlemek açısından da DAEŞ tehdidini canlı tutması gerekiyor. Yani Suriye ve Irak’ta, DAEŞ ne kadar eylem kapasitesini koruyabilirse, Amerikan güvenlik bürokrasisinde Suriye’den, Irak’tan çekilmeye karşı o kadar bir duruş ortaya çıkaracaktır” dedi.

Ömer Özkızılcık da “YPG Arap aşiretlerinden işbirlikçilerini kaybediyor. Örgüt Arap aşiretlerinin bazı taleplerini yerine getirip sosyolojik anlamda konumunu düzenlemek istiyor. YPG, Arap aşiretleriyle yapmış olduğu görüşmeler doğrultusunda kampta bulunan bazı DAEŞ mensuplarının serbest bırakılması üzerine karar aldı” dedi. Özkızılcık, “Eğer DAEŞ’in varlığı tamamen ortadan kalkarsa o zaman örgütün (YPG) ABD’nin kurmuş olduğu angajman ve bu angajman üzerinden elde etmeye çalıştığı meşruiyet tehlikeye girecektir” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Uzmanlar açıkladı: DAEŞ’in serbest bırakılması stratejik mi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin