1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Uzmanlar uyardı: Kış lastiği uygulaması bitti, dikkat edilmeli!

Uzmanlar uyardı: Kış lastiği uygulaması bitti, dikkat edilmeli!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otomobillerde kış lastiği uygulamasının sona erdiği belirtildi. Uzmanlar, sürücüleri uzun yolculuklardan önce lastiklerini kontrol etmeleri konusunda uyardı. Kış lastiklerinin çıkarılarak mevsime uygun lastiklerin takılması gerektiği vurgulandı.

Uzmanlar, uzun yolculuklardan önce lastik bakımının önemine dikkat çekti. Lastiklerin avuç içi kadar bir alan ile asfalta temas ettiği ve sürücülerin hayatını doğrudan etkilediği belirtildi. Lastiklerin mutlaka uzmanlar tarafından gözden geçirilmesi, janta monte edilmesi, doğru hava basıncının kontrol edilmesi, balans ayarlarının yapılması gerektiği ifade edildi.

Lastiklerinizin hava basıncının araç üreticisinin önerilerine uygun olup olmadığının kontrol edilmesi, diş derinliğinin ölçülmesi, yedek lastiğin kontrollerinin yapılması ve düzensiz aşınmaların tespit edilmesinin önemi vurgulandı. Bu bakım ve kontrollerin yakıt tasarrufu sağlayarak ekonomik bir sürüş sunacağı ve lastik ömrünü uzatacağı belirtildi.

Kış lastikleri uygulamasının 1 Nisan itibarıyla sona erdiği hatırlatılarak, mevsime uygun lastiklerin takılması gerektiği bildirildi. Kış lastiklerinin ısınan havada kullanılmasının hem yakıt tüketimini artıracağı hem de lastiklerin ömrünü kısaltacağı vurgulandı. Bu nedenle, kış lastiklerinin çıkarılarak mevsime uygun lastiklerin takılması gerektiği önemle belirtildi.

LASİD Genel Sekreteri Erdal Kurt, lastiklerin sürücülerin hayatını doğrudan etkilediğini ve bu nedenle lastik bakımına önem verilmesi gerektiğini belirtti. Uzun yolculuklarda en önemli unsurlardan birinin lastik bakımı olduğunu ifade eden Kurt, sürücülere güvenli bir sürüş için lastiklerin düzenli olarak kontrol ettirilmesini ve mevsime uygun lastiklerin takılmasını önerdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Uzmanlar uyardı: Kış lastiği uygulaması bitti, dikkat edilmeli!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin