1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Uzmanlar Uyarıyor: Kontakt Lensle Yüzmek Göz Sağlığını Tehdit Ediyor!

Uzmanlar Uyarıyor: Kontakt Lensle Yüzmek Göz Sağlığını Tehdit Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kontak lens kullananlar, genellikle yüzme esnasında endişe yaşarlar. Uzmanlar bu konuda sık sık sorularla karşı karşıya kaldıklarında, kontakt lenslerle yüzmenin kornea enfeksiyonlarına neden olabileceğini ve bu durumun ciddi görme sorunlarına yol açabileceğini belirttiler. Türk Oftalmoloji Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Huban Atilla, Kurban Bayramı döneminde gözleri de etkileyen çeşitli kazalarla karşılaştıklarını söyledi.

Atilla, kurban kesimi sırasında gözlerini korumak isteyen herkesin koruyucu gözlükler takmaları gerektiğini vurguladı. Bayram tatili ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte havuzlara olan ilginin arttığını belirten Atilla, havuzlardaki dezenfektan maddelerin göz yüzeyinde hasarlara neden olabileceğini ve göze batma hissi, kızarıklık ve çapaklanmaya yol açabileceğini söyledi. Adenoviral salgınlar gibi göz enfeksiyonlarının bu dönemde artabileceğini ve bilinçsiz ilaç kullanımının sakıncalı olduğunu belirten Atilla, göz tansiyonunda da artış yaşanabileceğini ifade etti.

Özellikle gençlerin kontakt lensle denize veya havuza girmesi durumunda kornea enfeksiyonu riskinin arttığını vurgulayan Atilla, bu durumun görme kaybına kadar gidebileceğini belirtti. Bu nedenle kontakt lensle havuza veya denize girilmemesi gerektiğini söyleyen Atilla, yüzme esnasında göz sağlığı için yüzücü gözlüklerinin kullanılmasını önerdi. Numaralı gözlük kullanan çocuklar için özel havuz gözlüklerinin bulunduğunu da ifade etti.

Kontak lens bakımının da önemli olduğunu belirten Atilla, eğer kişi kontakt lensle havuza veya denize girmişse veya duş almışsa, lensi hemen çıkarıp atması gerektiğini söyledi. Kontakt lensi günlük olarak takıp çıkarmanın önemli olduğunu belirten Atilla, kontakt lensle birlikte oluşan enfeksiyonların daha ciddi seyredebileceğini açıkladı. Sonuç olarak, uzmanlar kontakt lensle yüzerken yaşanan risklere dikkat çekerek, göz sağlığının korunması için gerekli tedbirlerin alınmasını öneriyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Uzmanlar Uyarıyor: Kontakt Lensle Yüzmek Göz Sağlığını Tehdit Ediyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin