1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Uzungöl’de HES Protestosu: Turizme Darbe Vuruluyor!

Uzungöl’de HES Protestosu: Turizme Darbe Vuruluyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon’un Çaykara ilçesinde bulunan Uzungöl, bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Ancak bu doğal güzelliği korumak için yüzlerce vatandaş, Danıştay’ın iptal ettiği Uzungöl Solaklı Vadisi’nde Bordo Mavi Enerji Şirketi tarafından açılmak istenen Hidroelektrik Santrali (HES) projesini protesto etmek amacıyla bir araya geldi. Solaklı Vadisi’nde gerçekleşen eylem öncesi yöresel sanatçı Onay Şahin bir konser verdi ve HES’e karşı olduklarını belirten bir türkü seslendirdi. Eyleme katılan vatandaşlar da, “Dereler halkındır satılamaz”, “HES varsa sıkıntı var” gibi sloganlar içeren dövizler taşıdı.

Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş, şirketin projesine karşı olduklarını belirterek, Uzungöl’ün Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu ve bu doğal güzelliğin HES projesiyle zarar göreceğini ifade etti. Keleş, 2012 yılında alınan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu ile başlanan projeye bölge insanlarının güçlü bir şekilde karşı çıktığını ve hukuki yollarla mücadele ettiklerini dile getirdi. Trabzon İdare Mahkemesi ve Danıştay’ın projeyi durdurduğunu ancak FETÖ etkisindeki raporlar nedeniyle projenin devam ettiğini belirtti. Trabzonspor’un projeyi gündeme getirdiğinde taraftarların büyük tepkisiyle karşılaştığını ve sonunda projeden vazgeçildiğini aktaran Keleş, şirketin adres ve yönetim değişikliklerine değinerek projenin Trabzonspor ile değişen bir durum olmadığını vurguladı.

Bordo Mavi Enerji adlı şirketin Trabzon’dan İstanbul’a taşınması ve ortaklık yapısının değişmesiyle birlikte projenin değişmediğini ve Uzungöl’ün korunması için mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Keleş, Uzungöl’ün Trabzonspor’un kalesi olduğunu ve bu projeyle kendi kalesine gol attığını ifade etti. Uzungöl’ün eşsiz bir doğal alan olduğunu ve bu projeye izin verilmemesi gerektiğini dile getirdi. Vatandaşlar olarak HES projesine karşı olduklarını ve her türlü yasal hakkı kullanacaklarını söyleyen Keleş, Uzungöl’ün Türkiye için önemli bir turizm merkezi olduğunu ve korunması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Uzungöl’de HES Protestosu: Turizme Darbe Vuruluyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin