1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Uzunkuyu İlk ve Ortaokulu Bahçesinde Keyifli Zeytin Hasadı ve Oyun Şenliği!

Uzunkuyu İlk ve Ortaokulu Bahçesinde Keyifli Zeytin Hasadı ve Oyun Şenliği!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Urla’da bulunan Uzunkuyu İlk ve Ortaokulu ile Köy Yaşam Merkezi, 12 dönüm büyüklüğündeki bahçesinde zeytin hasadı ve oyun şenliği kermesi düzenledi. Okul bahçesinde 27 zeytin ağacı bulunmaktaydı ve öğrenciler bu etkinliğe katılarak keyifli anlar yaşadılar. Tarihi bir okul olan Uzunkuyu İlkokulu, 1933 yılında Vali Kazım Paşa tarafından yapılmıştı. Okul Müdürü Pınar Duygu Erdoğan, Okulun Urla’daki 7 köy ve mahallenin tek okulu olduğunu belirtti ve 140 öğrencisi olduğunu açıkladı. Köy Yaşam Merkezi’nin 2022 yılında açıldığını ve hizmetlerine devam ettiğini dile getirdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde İzmir genelinde eş zamanlı olarak geleneksel çocuk şenliği düzenlenmişti. Müdür Erdoğan, çocukların zeytin ağaçlarına dokunarak üretmeyi öğrendikleri ayrı bir etkinlik daha düzenlediklerini belirtti. Öğrencilerin zeytin hasadı etkinliğine de köy halkının ilgi gösterdiğini ve öğrencilerin zeytin toplayıp sıkarak yağın tadımını yaptıklarını ifade etti. Okul bahçesinde bulunan tarım atölyesinden de bahsederek öğrencilerin burada sebze ekip satışını yaptıklarını söyledi.

Müdür Erdoğan, öğrencilerin bu tarz etkinlikler sayesinde öğrendiklerini ve geliştiklerini vurgulayarak okulların sadece akademik başarı için değil, hayata hazırlamak adına da önemli olduğunu belirtti. Çocukların beton yığınlarının arasında değil doğada oynayarak büyümelerinin önemine değindi. Zeytin hasadına katılan öğrencilerden biri olan Berrak Saraç, ailesiyle birlikte zeytin topladıklarını ve bu etkinliği keyifle gerçekleştirdiklerini paylaştı.

8. sınıf öğrencisi Doğan Sait Arslan ise zeytin toplamanın her yıl tekrarlandığını ve topladıkları zeytinleri okul görevlilerinin sıktığını ve fabrikaya sattıklarını belirtti. Anaokulu öğrencilerinden Ada Zeynep Odabaş, zeytinleri topladığını ve sabahları 10 tane zeytin yediğini dile getirdi. Diğer bir öğrenci Defne Uslu ise zeytini çok sevdiğini ve içindeki çekirdekleri ekip büyütmeyi sevdiğini paylaştı. Etkinlik, öğrencilerin doğayla ve tarımla iç içe olmalarını, üretmenin önemini öğrenmelerini sağlamıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Uzunkuyu İlk ve Ortaokulu Bahçesinde Keyifli Zeytin Hasadı ve Oyun Şenliği!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin