1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Van Gölü’nde Dev Mikrobiyalit Keşfi!

Van Gölü’nde Dev Mikrobiyalit Keşfi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Gölü’nün Bitlis’in Adilcevaz kısmında, daha önce 18 metre civarında dünyanın en büyük mikrobiyalitinin tespit edildiği yerde yeni bir keşif yapıldı. Bu keşif, 34 metre 60 santimetre boyunda bir mikrobiyalit bulundu. Sportif dalışlar sırasında Van Gölü Havzası’nda yapı ve şekil bakımından farklı mikrobiyalitlerin tespit edildiği belirtildi.

Adilcevaz Yukarı Deniz Derneği Başkanı Cumali Birol, sportif dalışlar sırasında üst çapı 15 metre olan ve palmiye ağacına benzeyen bir mikrobiyalit keşfettiklerini açıkladı. Birol, bugüne kadar bulunan en büyük mikrobiyalit olduğunu belirterek, bu mikrobiyalitin Adilcevaz açıklarında 34 metre 6 santimetre boyutunda olduğunu ifade etti.

Birol ayrıca, bu mikrobiyalitlerin turizme açılması ve jeosit alanı ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ayrıca, mikrobiyalitlerin turizme kazandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığından destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Bulunan mikrobiyalitlerin eşsiz güzellikleriyle dalış severleri Van Gölü’ne davet ettiklerini söyleyen Birol, mikrobiyalitlerin ileriki dönemlerde daha da keşfedileceğine inandıklarını dile getirdi. Bu keşiflerin ilçe ve ilin turizmine katkı sağlayacağına inanıldığı vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Gölü’nde Dev Mikrobiyalit Keşfi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin