1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Van’da Belediye İşçileri Eylemlerini Sürdürüyor: İşten Çıkarılan İşçilerin İsyanı

Van’da Belediye İşçileri Eylemlerini Sürdürüyor: İşten Çıkarılan İşçilerin İsyanı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da, HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş Sendikası üyeleri ile Van Büyükşehir Belediyesi, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü ve İpekyolu Belediyesi’nde işten çıkarılan işçilerin eylemleri devam ediyor. Ezberciler Kavşağı’nda toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, çeşitli dövizler taşıyarak sloganlar atmaya başladı. İşçiler ve sendika üyeleri, İpekyolu Belediyesi önüne kadar yürüdü ve burada açıklamalarda bulundu.

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, işçilerin yanında olduklarını belirtti. Van Büyükşehir ve İpekyolu belediyelerinde 1 Nisan’dan bu yana sendikal baskı ve haksız işten çıkarmaların yaşandığını ifade eden Özdemir, bu duruma tepki gösterdi. İş akitlerinin hukuksuz bir şekilde feshedildiğine dikkat çeken Özdemir, toplamda 675 işçinin işten çıkarıldığını söyledi. Belediye başkanlarının işçilerle mücadele yolunu seçtiğini belirten Özdemir, adalet, hukuk ve özgürlük kavramlarının göz ardı edildiğini ifade etti.

Özdemir, işten çıkarılan işçilerin işlerine iade edilmesini ve haksızlıkların son bulmasını talep ettiklerini dile getirdi. Eylemlerine haksızlığa son verilene kadar devam edeceklerini vurguladı. Türkiye genelinde yaşanan benzer olayları da hatırlatan Özdemir, CHP ve DEM Parti’li belediyelerde de işçi çıkarmalarının yaşandığını ve binlerce ailenin mağdur olduğunu belirtti.

Özdemir, yetkililere ve Cumhurbaşkanı’na seslenerek bu haksızlıklara dur demeleri çağrısında bulundu. Eylemlerini sürdüren işçiler, adalet, emek ve ekmek mücadelesi verdiklerini ve haklarını arayacaklarını belirttiler. Haksızlıklara karşı seslerini yükselteceklerini ve mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini ifade ettiler. Eylemlerine devam eden işçiler, iş akitlerinin hukuksuz bir şekilde feshedilmesine karşı duruşlarını sürdüreceklerini vurguladılar. Son olarak, AA kaynaklı haberde sendikanın eylemlerine ilişkin bilgiler yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Belediye İşçileri Eylemlerini Sürdürüyor: İşten Çıkarılan İşçilerin İsyanı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin