1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Van’da İşçilerin Mücadelesi: Bakan Işıkhan’dan Destek Müjdesi!

Van’da İşçilerin Mücadelesi: Bakan Işıkhan’dan Destek Müjdesi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün Van’da Vali Ozan Balcı’dan Van Projeleri hakkında bilgi alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, daha sonra AK Parti Van İl Başkanlığı’na geçerek ‘Türkiye Buluşmaları’ programına katıldı. Vedat Işıkhan, 81 ilde düzenlenen ‘Türkiye Buluşmaları’ programının Van ayağında milletvekilleri, MKYK üyeleri, il ve ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek şehrin ihtiyaçlarını, taleplerini ve sorunlarını tespit etti. Bakan Işıkhan, Vanlı hemşerilerini ziyaret edip sorunların çözümü için çaba harcayacaklarını belirtti. Türkiye’nin içinde ve dışında siyasi ve ekonomik istikrarı sağlamak için büyük bir önem arz ettiğine vurgu yaptı.

Van’da bazı belediyelerde işten çıkarılan işçiler, geri dönüş talepleriyle İpekyolu Belediyesi önünde eylem yaptı. İşçiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın toplantı yapacağı otele kadar sloganlar atarak yürüdü ve otelin önünde Bakan Işıkhan’ı karşıladı. HAK-İŞ İl Başkanı Fatih Akdeniz ile işçiler, yaşadıkları sıkıntıları Bakan Işıkhan’a iletti. Bakan, işçileri dinledikten sonra emek ve işçi haklarına her zaman destek vereceklerini belirtti. Belediyelerin keyfi kararlarına karşı kapsamlı bir teftiş başlattıklarını ve haksız yere işçi çıkarıldığını tespit ettiklerinde cezai işlem uyguladıklarını ifade etti.

Bakan Işıkhan, işçilere destek olacaklarını ve hak ettikleri mücadelede yanlarında olacaklarını vurgulayarak, işlerine geri dönmeleri sürecinde ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi. İşçilerin hak mücadelesini desteklemek için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Bakan Işıkhan, belediyelerin işçileri haksız yere çıkarmasına karşı gerekli adımları atmaya devam edeceklerini belirtti. İşçilerin haklarının korunması adına gereken her türlü desteğin sağlanacağını ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Van ziyaretinde hem projeleri inceledi hem de işçilerin sorunlarını dinledi. İşçilerin hak mücadelesine destek veren Bakan Işıkhan, belediyelerin keyfi uygulamaları karşısında kararlı bir tutum sergileyeceklerini belirtti. Işıkhan, Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik süreçte istikrar ve büyümenin önemine vurgu yaparak hemşehrilerine seslenerek, her türlü zorluğun üstesinden birlikte geleceklerini söyledi. Vanlı işçilerin yaşadıkları sıkıntılarda yanlarında olacaklarını belirten Bakan, haktan, emekten ve işçiden yana olduklarını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da İşçilerin Mücadelesi: Bakan Işıkhan’dan Destek Müjdesi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin