1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Van’da Kurtlar Sürüye Saldırdı: 100 Koyun Öldü!

Van’da Kurtlar Sürüye Saldırdı: 100 Koyun Öldü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Dereboyu Mezrası’ndaki Navşian Yaylası’nda çobanların sürüsünü otlattığı sırada Reşit, Abdullah, Perus, Sercan, Nihat, Emrah, Fahrettin ve Nejdet Aslan’a ait koyun sürüsüne kurtlar saldırdı. Kurtlar saldırıda 100 koyunu öldürdü ve yaklaşık 15 küçükbaş hayvanı da yaraladı. Neyse ki diğer koyunlar çobanların müdahalesi ile kurtarılabildi. Haber verilmesi üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de olay yerine intikal etti. Ekipler, ölen koyunlarla ilgili detaylı bir rapor tuttu.

Sualtı Mahalle Muhtarı Yakup Akkaya, sabaha karşı yaşanan saldırı sonucunda 100 koyunun telef olduğunu ve yaralı hayvanların da olduğunu belirtti. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin ise bölgeye gelerek gerekli raporlamayı yaptığını ifade etti.

Bu acı olayın yanı sıra Adana’nın Kozan ilçesinde de bir trajedi yaşandı. Bir ahırda çıkan yangın sonucunda 15 inek ve 6 buzağı hayatını kaybetti. Yangını söndürme çalışmaları ise hemen başlatıldı, ancak maalesef hayvanlar için artık çok geçti.

Her iki olay da hayvan sahipleri ve çevre sakinleri için büyük bir üzüntü kaynağı oldu. Hayvanların telef olması, çiftçilerin ve çobanların geçim kaynaklarının tehlikeye girmesi anlamına gelmekte. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ise benzer olayların yaşanmaması için gerekli tedbirleri alacaklarının sözünü verdiler. Hayvanların güvenliği ve korunması için daha etkin önlemler alınması, benzer trajedilerin yaşanmasını engellemek adına hayati bir önem taşımaktadır.

Yaşanan bu acı olaylar, doğanın dengesini ve insanlar ile hayvanlar arasındaki uyumu gözler önüne seriyor. Her iki olayda da doğaya ve hayvanlara saygılı olmanın, çevreyi korumanın ve tedbirli olmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Umarız benzer acı olaylar yaşanmaz ve hayvanlar da insanlar da güvende kalır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Kurtlar Sürüye Saldırdı: 100 Koyun Öldü!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin