1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Van’da Muhteşem Düğün: Geline 3 Kilo Altın, Damada 3 Milyon TL Takı!

Van’da Muhteşem Düğün: Geline 3 Kilo Altın, Damada 3 Milyon TL Takı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da Gevdan Aşireti mensuplarından esnaf Saim Aşkan’ın oğlu Rıza Aşkan, Kübra Aşkan ile dünya evine girdi. Düğünde aşiret reislerinden kanaat önderlerine, iş adamlarından STK başkanlarına kadar binlerce kişi bulunuyordu. Geline kilolarca altın takıldı, damada ise 3 milyon TL hediye edildi.

Yurt içi ve yurt dışından 2 binden fazla davetlinin katıldığı düğünde yemek ikramı ve takı töreni gerçekleşti. Ardından davetliler gecenin ilerleyen saatlerine kadar Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektiler.

Düğün sonunda gelin ve damada mutluluklar dileyen toy büyüğü Avukat Uğur Dere, Hakkari başta olmak üzere farklı illerden, hatta İran ve Irak’tan misafirlerin katılımıyla düğünlerine renk kattıklarını belirtti. Aşiret lideri Mehmet Aslan’ın yanı sıra iş insanları ve başkanların da aralarında bulunduğu misafirlerin olduğunu söyledi. Eskiden açık usullü takı töreni yaparken, artık aşiret liderlerinin aldığı karar doğrultusunda zarf içerisine hediye konularak takı töreni gerçekleştiriliyor.

Dere, gelinlerine yaklaşık 3 kilo altın hediye edildiğini, damada ise yaklaşık 3 milyon TL değerinde takı verildiğini belirtti. Düğüne katılan herkese teşekkür ederek çiftin mutlulukları için iyi dileklerde bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Muhteşem Düğün: Geline 3 Kilo Altın, Damada 3 Milyon TL Takı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin