1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Varna Limanı’nda Korkutan Yangın! Gemideki Facia Anı Kamerada!

Varna Limanı’nda Korkutan Yangın! Gemideki Facia Anı Kamerada!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yangın nedeniyle Barbados bandıralı kuru yük gemisinde bulunan personelden yalnızca bir kişinin yaralandığı belirtildi. Olayın çıkış nedenine dair henüz net bir bilgi verilmedi ancak ekiplerin yangına müdahale etmeye devam ettiği ifade edildi.

Kıyı Emniyeti ekipleri, yangının kontrol altına alınmasına yönelik çalışmalarını sürdürürken gemi trafiğinin güvenliğini sağlamak amacıyla Çanakkale Boğazı’nın her iki yönlü geçişine geçici olarak ara verildi. Bu geçici askıya alma kararı, olası daha büyük bir felaketin önlenmesi adına alınan bir tedbir olarak değerlendirildi.

Barbados bandıralı kuru yük gemisi, Varna Limanı’na gitmek üzere seyir halindeydi. Ancak geminin Akbaş mevkisinde bir yangın tehlikesi yaşandığı ihbarı üzerine Kıyı Emniyeti ekipleri derhal harekete geçti. Kurtarma-13, Kurtarma-3 ve TÜRKELİ römorkörleri ile KIYEM-1 hızlı tahlisiye botu, gemiye müdahale etmek üzere bölgeye sevk edildi.

Yangın sebebiyle gemide bulunan personelden biri yaralandı ancak diğer personelin durumu hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Ekiplerin yoğun çabaları sonucunda yangının kontrol altına alınması ve gemideki diğer personelin güvende olması için çalışmalar devam etmekte.

Yangının çıkış nedeni, gemideki yük türü ve diğer ayrıntılar hakkında henüz net bir bilgi verilmedi. Ancak olayın incelenmeye devam ettiği ve gerekli görüldüğünde ilgili kurumların rapor hazırlayacağı belirtildi. Gemi trafiğinin bir süreliğine askıya alınmasının, olası diğer gemilere zarar gelmesini engellemek adına alınan bir önlem olduğu vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Varna Limanı’nda Korkutan Yangın! Gemideki Facia Anı Kamerada!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin