1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Vatandaşlarınız için Kurban Bayramı’na dair merak edilenler burada!

Vatandaşlarınız için Kurban Bayramı’na dair merak edilenler burada!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vatandaşların dini bayramlarının ikincisi olan Kurban Bayramı’nda ibadetlerini yerine getirebilmek adına kurban kesmek istedikleri hayvanların fiyatları merak konusu olmaktadır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, vekalet yoluyla kurban kesimleri için belirledikleri fiyatları açıklamışlardır. Erbaş, yurt içindeki vekaletle kurban kesim bedelinin 11 bin 750 lira, yurt dışındaki ise 4 bin 750 lira olduğunu dile getirmiştir.

Geçtiğimiz yıl Türkiye Diyanet Vakfı, vekalet yoluyla kurban kesim bedelini yurt içinde 5 bin 950 lira, yurt dışında ise 2 bin 750 TL olarak belirlemişti. Bu yılki fiyatların artış gösterdiği görülmektedir. Büyükbaş kurbanlık fiyatlarının 90 ile 180 bin lira, küçükbaş kurbanlık fiyatlarının ise 8 bin lira ile 18 bin lira arasında değişeceği tahmin edilmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, her bölgede ve ülkede ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmaya devam etmektedir. Geçen yıl toplamda 745 bin 535 hisse kurbanın kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı bilgisi verilmiştir. Başkan Erbaş, 31 yıllık süreçte toplam 4 milyon 662 bin 258 hisse kurbanın kesilip ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirtmiştir.

Vatandaşların rahatlıkla bağışta bulunabilmeleri için tüm illerde ve birçok ilçe merkezinde kurban bağış stantları kurulacaktır. Ayrıca yurt dışında yaşayan vatandaşlar da kurban vekaletlerini din hizmetleri müşavirlikleri, ataşelikler, koordinatörlükler veya bulundukları ülkedeki cami dernekleri ve din görevlileri aracılığıyla emanet edebileceklerdir.

Kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşların ve hayırseverlerin vekalet yoluyla kurban kesimlerine katkıda bulunma fırsatı doğmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın organize ettiği bu çalışmalar sayesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşılacak ve yardımların ulaştırılması sağlanacaktır. Bu yıl belirlenen vekaletle kurban kesim bedeli yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında ise 4 bin 750 lira olarak açıklanmıştır. Herkesin bu güzel ve anlamlı ibadeti yerine getirebilmesi dileğiyle, Kurban Bayramı’nın tüm İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vatandaşlarınız için Kurban Bayramı’na dair merak edilenler burada!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin