1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Vatani Görevde Geçirdiği Hastalık Sonucu 22 Yıl Sonra Gazi Olan Tayfun Solmaz’ın Hikayesi

Vatani Görevde Geçirdiği Hastalık Sonucu 22 Yıl Sonra Gazi Olan Tayfun Solmaz’ın Hikayesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de, 2002 yılında Gaziemir’de vatani görevini yapan er Tayfun Solmaz, göğüs ağrısı, ateş, iştahsızlık ve kilo kaybı şikayetleriyle revire başvurdu. Hastaneye sevk edilen Solmaz’a “menenjit beyin zarı iltihaplanması” teşhisi konuldu. Tedavisinin ardından askerliğe elverişli olmadığı raporu verilerek terhis edildi. Solmaz, 22 yıl aradan sonra gazilik unvanını kazandı.

Solmaz, vatani görevi sırasında hastalanarak kısmi felç geçirdi ve askerlikten elverişsiz raporu aldı. Bu rapor sonrasında gazi olma umudunu taşıdı ve hukuki mücadele başlattı. Mücadelesini kazanan Solmaz, gazi nişanını almaya hak kazandı. Bu durumu gururla yaşadığını ifade etti ve devletine dua etti.

Solmaz’ın avukatı Mehmet Azar, müvekkilinin rahatsızlığı sonucu kısmi felç geçirdiğini belirtti. Askere elverişsiz raporu aldıktan sonra SGK taleplerini kabul etmeyince avukatlarına başvuran Solmaz, yaklaşık 22 yıl sonra gazilik unvanını kazandı. SGK tarafından vazife malulü kabul edilen Solmaz, gazilik haklarından faydalanmaya başladı.

Mehmet Azar, mahkemenin Solmaz’ın rahatsızlığının askerliğin etkisi altında gerçekleştiğini belirtti. SGK’nin maluliyet değerlendirmesi yapması gerektiğine hükmeden mahkeme, Solmaz’ın vazife malulü olarak kabul edilmesine karar verdi. SGK’nin bu kararın ardından vazife malulü aylığı bağlayarak gazilik haklarından yararlanmasını sağladı.

Azar, müvekkilinin askerlik öncesinde lisanslı futbolcu olduğunu ancak hastalık nedeniyle yürüme yeteneğini kaybettiğini ve hayatının değiştiğini söyledi. Ancak artık devletin himayesi altında vazife malullüğü haklarını kullanarak ailesiyle birlikte onurla gazilik nişanını taşıyacağını belirtti. Bu süreçte Solmaz’ın uzun yıllar süren mücadelesi sonucunda hak ettiği unvanı elde ettiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vatani Görevde Geçirdiği Hastalık Sonucu 22 Yıl Sonra Gazi Olan Tayfun Solmaz’ın Hikayesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin