1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Veteriner Hekimlere Bıçaklı Saldırı: Köpeğime Nasıl Yardım Etmezsin?

Veteriner Hekimlere Bıçaklı Saldırı: Köpeğime Nasıl Yardım Etmezsin?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altınordu ilçesinde bulunan özel bir veteriner kliniğinde yaşanan talihsiz olay, 3 Eylül Salı günü meydana geldi. Köpeğinin kulağından yaralanan Y.A., köpeğin dikişlerini aldırmak için kliniğe başvurdu. Ancak köpek kontrol altına alınamayınca tedavi aksadı. Y.A. sinirlenerek veteriner hekime fiziksel saldırıda bulundu. Bunu gören diğer işletme çalışanları Y.A.’ya yardımcı olamayacaklarını belirttiler. Y.A. işletmeden ayrıldı ancak kısa bir süre sonra elinde sopa ile geri dönüp veteriner hekim Tolga Tiryaki ve kardeşi Yaşar Tunahan Tiryaki’ye saldırmaya çalıştı.

Sopanın elinden alınmasının ardından Y.A. tekrar evine gitti. Bir süre sonra eline bıçak alarak kliniğe geri dönen Y.A., bu sefer çalışanlara bıçakla saldırdı. Veteriner Hekim Tolga Tiryaki ve kardeşi Yaşar Tunahan Tiryaki, saldırı sonucunda kalça ve sırt bölgelerinden yaralandı. Durumu gören çevredekiler polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Y.A. polis tarafından gözaltına alındı ve saldırıya uğrayan kardeşler hastaneye kaldırılarak tedavi edildi.

Veteriner Hekim Tolga Tiryaki, yaşanan olayı şu sözlerle anlattı: “Köpeğin dikişlerinin alınmasını istedi, kontrol altına alınması zorlanınca sinirlendi ve bize saldırdı. Eve gittikten sonra geri dönüp bıçakla tekrar saldırdı. Hem ben hem kardeşim yaralandık.” Bu vahim olay Türk Veteriner Hekimler Birliği tarafından da kınandı. Birlik, veteriner hekimlerin mesleklerini icra ederken maruz kaldıkları tehlikelere dikkat çekerek yetkilileri şiddete karşı göreve davet etti. Olayın ardından Y.A. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Olay, veteriner hekimlerin mesleklerini risk altında icra ettiklerini ve mesleki etik değerlerinin ön planda tutulması gerektiğini bir kez daha vurguladı. Bu tür şiddet olaylarının önlenmesi için alınacak tedbirlerin önemine dikkat çekti. Mesleklerini özveriyle yerine getiren veteriner hekimlerin güvenli bir çalışma ortamına sahip olmaları ve kendilerini koruyabilmeleri için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Veteriner Hekimlere Bıçaklı Saldırı: Köpeğime Nasıl Yardım Etmezsin?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin